Haber

CHP Genel Başkan Vekili: Merkez Bankası Başkanı itibarımızın simgesi paramızın sahtesini yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ABD’de kullandığı imza ile yeni 200 TL’lik banknotlardaki imzanın farklı olduğunu belirterek, “Merkez Bankası Başkanı itibarımızın simgesi olan paramızı taklit etti.” Bulut, Erkan’a, “Sormak istiyorum: Her yerde farklı imza mı kullanıyorsunuz? İmzanız değiştiyse bunu noter aracılığıyla mı yaptınız? Bizim paramıza neden farklı imza atma ihtiyacı duydunuz ki bu da imzanın imzası.” itibarımızın sembolü mü?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 7 Aralık 2023’te piyasaya sürülen yeni 200 TL’lik banknotlardaki Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın imzasının ABD’de kullanılan imzadan farklı olduğuna dikkat çekti. 200 TL’lik banknotlardaki imzanın ‘sahte’ olduğunu öne süren Bulut, Erkan’a imza farklılığının nedenini sordu.

Bulut konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“MERKEZ BANKASI BAŞKANI İTİBARIMIZIN SEMBOLÜ OLAN PARAMIZA SAHİP ÇIKTI.”

“Bir ülke için paranın, o ülkenin gücünün ve özgürlüğünün en değerli simgesi, o ülkenin prestijinin simgesi olduğu söylenir. Bizim ülkemizde parayı emanet ettiğimiz kişi Hafize Gaye Erkan’dır. Haber olmaktan çok uzak Para politikaları konusunda Merkez Bankası’nı bir aile şirketi olarak görüyoruz.” Banknotların kullanıldığı iddiaları her geçen gün yeni bir skandalla tartışılıyor. 7 Aralık 2023’te yeni 200 TL’lik banknotlar piyasaya sürüldü. Doğal olarak Merkez Bankası Başkanı’nın imzası var. Ancak bu imzanın Gaye Hanım’ın daha önce kullandığı imzalardan farklı olduğunu fark ettik. “Yani prestij olarak gördüğümüz sembol para birimimiz Türk lirasındaki imza, Gaye Hanım’ın daha önce kullandığı imza değil.” .

Hafize Gaye Erkan’ın ABD’de kullandığı ve 200 TL’lik banknotlarda kullandığı iki farklı imzayı gösteren Bulut, şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın 200 TL’lik banknota attığı imza ile ABD’de kullandığı imza arasında hiçbir benzerlik yok. Merkez Bankası Başkanı itibarımızın simgesi olan paramızın sahtesini yaptı. Bu, Paramızın üzerindeki imza… ABD’de kullandığı imza bu.” … En ufak bir benzerlik yok. Üstelik Merkez Bankası Başkanı yılbaşı gecesi gönderdiği tebrik kartlarında da yine eski imzasını kullandı. Yani sahte imzalı 200 TL’lik banknotların tedavüle girmesinden tam 24 gün sonra. Sormak istiyorum: Her yerde farklı bir imza mı kullanıyorsunuz? İmzanız değiştiyse? Bunu noter aracılığıyla mı yaptınız? İtibarımızın sembolü olan paramıza neden farklı bir imza atma ihtiyacı duydunuz? Ya Gaye Hanım her zaman sahte imza kullanmıştır ya da bu paranın üzerinde kullanılan imza sahtedir. Daha önce kullandığınız bu imzanın, örneğin ABD’de kullandığınız imzanın bu kadar farklı olmasının sebebi nedir? “Bu paranın üzerindeki imza neden değiştirildi? İki farklı imzanın ilişkisi nedir? Para toplumun ve Türkiye’nin prestijidir diyoruz. Bu paranın üzerindeki imza gerçek mi değil mi?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu