Dünya

Kordsa ileri malzemedeki gücünü biyokompozite taşıyor

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, kompozit teknolojileri alanındaki yetkinliğini daha da ileriye taşıyacak değerli bir yatırıma imza attı. Kordsa, 2017 yılında Türkiye’de kurulan ve doğal elyaf destekli endüstriyel biyokompozitler geliştirerek sentetik kompozitlere çevre dostu alternatifler sunan sürdürülebilir ileri malzeme şirketi BPREG’e yatırım yaptı.

Bu yatırımla Kordsa, şirketin büyüme öyküsünü paylaşacak, bilgi ve teknolojisini yurt içi ve yurt dışında BPREG ile paylaşacak. Kordsa üretim tesisleri BPREG’in seri üretim süreçlerine ev sahipliği yapabilecekken, BPREG ürün portföyü Kordsa’nın dünyanın farklı coğrafyalarındaki müşterilerinin beğenisine sunulacak. BPREG’in biyokompozit analizleri, otomotiv, mobilite, havacılık, spor malzemeleri ve tüketim malları gibi farklı departmanlarda ürün/parça üretiminin karbon ayak izini azaltırken yüksek performans ve hafiflik sunacak; Böylece sürdürülebilir malzemelere geçişi hızlandıracak. BPREG & Kordsa iş birliğiyle üretilecek biyokompozit malzemeler, doğal görünümüyle dış cephe estetik uygulamalarında da umut vaat ediyor.

ORGANİK LİFLER KULLANILARAK ELDE EDİLİR

Organik elyaflardan elde edilen ürünleri farklı polimerlerle patentli üretim tekniğiyle birleştiren BPREG, yüksek performanslı, sürdürülebilir ve endüstriyel olarak kullanılabilir kompozit malzemeler elde ediyor. BPREG’in biyokompozit malzemeleri; otomotiv, mobilite araçları, yat vb. deniz araçları, spor malzemeleri, havacılık ve tüketici ürünleri gibi çok çeşitli uygulamalarda kullanılmaktadır. Bu uygulama alanlarında yüksek performans ve hafiflik gerekliliklerinden ödün vermeden sürdürülebilir ürün/parça üretimine olanak sağlayan BPREG, aynı zamanda sektörün fiyat beklentilerine de uyumlu kalabilmektedir.

DÜŞÜK KARBON EMİSYONU VAR

Organik lifler biyokompozit tarıma son derece uygun ve güçlü ürünlerdir. Havadaki karbonu emip oksijene dönüştüren organik lifler de hidrofonik tarıma oldukça uygun bitkilerdir. Gıda dışı tüketimde kullanılan organik elyaflardan elde edilen endüstriyel biyokompozitler, hafiflik ve mekanik özellikler açısından sentetik kompozitlerle benzer performans göstermekle birlikte, bu ürünlere göre çok daha düşük karbon emisyonuna sahiptir.

Son dönemde otomotiv sektörü başta olmak üzere pek çok segmentten dünyaca ünlü firmanın ilgisini çeken biyokompozit teknolojilerinin önümüzdeki dönemlerde en hızlı ve en başarılı büyüyen segmentlerden biri olması bekleniyor.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMLARIMIZ TAMAMEN UYUYOR”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım, BPREG yatırımı ile kompozit teknolojileri alanındaki yetkinliklerine bir yenisini daha ekleyeceklerini belirterek, “Kordsa olarak yolculuğumuzun her adımında dünyaya katkı sağlamayı benimsedik. 1973 yılında başlayan yolculuğumuz. 50 yıldır müşterilerimiz için değer yaratırken aynı zamanda ekosistemin sürdürülebilirliğine ve fayda odaklı gelişmesine de öncülük ediyoruz. Bu ekosistem içerisinde gerçekleştirdiğimiz işbirliklerine girişimcileri dahil ederek hem ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz hem de yeni fikirlerin önünü açıyoruz. Bugün ‘Hayatı Güçlendirmek’ olarak tanımlanan misyonumuz, müşterilerimize en güçlü ürünü sunmakla sınırlı değil. Aynı zamanda öncülük ettiğimiz ekipman inovasyonuyla, müşterilerimiz için sürdürülebilir teknolojiler geliştirirken, CDP ve SBTi gibi küresel platformlarla iş birliği yaparak iş süreçlerimizin yeşil dönüşümüne öncelik veriyoruz. Yani dünyamızın ve insanlığın geleceği için sorumluluk alıyoruz. Büyük imalat sanayilerinin doğal elyaf destekli ileri kompozitlerle yeşil dönüşümünün bir modülü olmayı hedefleyen BPREG, Kordsa’nın bu yaklaşımıyla tam olarak örtüşen bir girişim. “Kordsa olarak BPREG’in küresel büyüme hikâyesine ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

“TÜRKİYE İLE DÜNYA ARASINDA KÖPRÜ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Bu yatırımın, “Sürdürülebilir bir yaşam için Türkiye’yi ve dünyayı öncü girişimlerle birleştiriyoruz” olarak tanımlanan Sabancı Toplumu Vaadi’nin değerli bir destekçisi olacağını sözlerine ekleyen Yıldırım, şöyle konuştu: “BPREG’e yaptığımız yatırımla, Sabancı Topluluğu’nun destekçisi oluyoruz. Sürdürülebilir yaşam ve Türkiye’den gelişen bir teknolojinin küresel pazarlara yayılmasına katkıda bulunacağız.Yakın gelecekte Türkiye’deki yerel üreticilerden temin ettiğimiz organik elyaflardan elde edilen ürünler, müşteri portföyümüzdeki dünyanın en büyük şirketlerinin beğenisine sunulacak. BPREG ve Kordsa sinerjisiyle Türkiye ile dünya arasında köprü olma misyonumuzda yeni bir sayfa açacağız” dedi.

Sabancı Holding’in 2022 yılında başlattığı ‘Sabancı ARF Uçmaya Neredeyse Hazır’ programına da geçtiğimiz aylarda katılan ve ilk faaliyet döneminde mezun veren BPREG, burada yatırım almaya hak kazanan 8 işletme arasında yer aldı. , fazla.

narmanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu