Teknoloji

Uber’den Deprem Yardım Kampanyasına Ücretsiz Destek

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen deprem haberinin ardından Elbistan’da meydana gelen ikinci büyük depremle yeniden endişe dolu anlar yaşandı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ili derinden etkiledi.

Deprem anından itibaren tüm Türkiye tek yürek olarak Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye gibi birçok il için yardım kampanyası başlattı.

Birçok marka ve firma deprem bölgesine ihtiyaç duyulan malzemeleri ulaştırmak için yardım faaliyetlerine başladı. Depremin ardından Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesi de Türkiye’ye desteklerini esirgemedi. Yardım paketlerinin ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırılması ve deprem bölgelerine sağlıklı bir şekilde ulaştırılması için büyük çaba sarf edildi. Uber de ulaşımın aksamaması için çalışma başlattı. Küresel teknoloji platformu Uber, hayır faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla kullanıcılarına e-posta göndererek ücretsiz olarak bağış toplayacağını duyurdu.

Uber, deprem bölgelerinde yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım etmek isteyenler ve depreme hazırlananlar için ücretsiz ulaşım sağlayacağını duyurdu.

Uber Araçlara Yardım Paketlerini Ne Zaman Verebilirsiniz?

Uber taksiler, 8-9-10 Şubat tarihlerinde İstanbul’da 10:00-17:00 saatleri arasında Uber kullanıcılarının hizmetine sunulacak olan “Deprem Yardım” seçeneği ile ücretsiz olarak çağrılacak. Uber şoförleri, yardım paketinizi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne güvenle ulaştıracak.

Uber’e Ulaşan Yardım Paketleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Teslim Edilecek

Uber aracılığıyla toplanan yardımlar, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştırılacak. toplanan bağışlar; Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi ve Kartal Lojistik Merkezlerinde incelenip kategorize edilecektir.

Ayrıca Uber kullanıcıları için bir gereksinim listesi de paylaştı. Öncelikle gönderilecek eserlerin kullanılmamış, temiz ve yeni olması gerekmektedir. İhtiyaçlar arasında battaniye, temiz bebek kıyafetleri, çocuk bezi, hijyenik ped, bot, mont, eldiven, atkı, şapka ve powerbank ilk sıralarda yer alıyor. Yardım paketinizi hazırlarken soğuk hava şartlarını göz önünde bulundurmanız, ihtiyaçların karşılanmasında büyük fayda sağlayacaktır.

haber-yedisu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu