Haber

TDV, Bir Kurban Bir Kuran projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine bir Kuran-ı Kerim hediye edecek.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen “Bir Kurban Bir Kuran” projesi kapsamında vekaleten bağış yapacak hayırseverler de ihtiyaç sahiplerine Kuran-ı Kerim hediye edebilecek. 40 farklı dil ve lehçede basılan Kur’an-ı Kerim, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ve ilahi mesajlara ulaşamayanlara kurban paylarıyla birlikte “Mushaf” şeklinde ulaştırılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, “Bir Kurban Bir Kuran” projesiyle yıllardır ihtiyaç sahiplerinin yüzlerindeki hüznü gülümsemeye dönüştürdüklerini söyledi. Turan, Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile 1993 yılından bu yana kesintisiz olarak yürüttükleri vekaleten kurban ile ihtiyaç sahiplerinin sofralarına AŞ olmaya devam ettiklerini belirtti. Hayırseverlerin “Hediyem Kuran Olsun” programı çerçevesinde kurban emanetlerinin yanı sıra Kuran-ı Kerim’i de ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Turan, “Kurbanla pekiştiren kurbandır. elbirliği ve paylaşımla toplumsal huzurun ve inancın, Kuran’ın doruk noktası Kuran’ın doruk noktasıdır.Biz şanlı kitabımızı hayırseverlerin yardımıyla, çağları anlatmak için hayırseverlerin yardımıyla sunmaya devam edeceğiz. -eski evrensel bildiriyi mümkün olan en geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma ve anlama çabalarını desteklemek” dedi.

“Kardeşlerimizin depremdeki acısını hafifletmeye, bayram sevincini artırmaya çalışacağız”

Kurban yardımında önceliği deprem bölgesine ve ülkeye vereceklerini vurgulayan Turan, “Kardeşlerimizin acılarını dindirmeye, bayram sevincini artırmaya çalışacağız. Depremden bu yana daha çok dağıttık” dedi. Bölgedeki kardeşlerimize 50 binden fazla Kur’an-ı Kerim. Bu düzenlemenin rahmetiyle şanlı kitabımızı bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Dünyanın farklı coğrafyalarında Kuran’a ulaşma mücadelesi veren insanlara da Kuran’ı ulaştıracaklarını anlatan Turan, “Fakir ülkelerdeki kardeşlerimiz kitabımıza ulaşma mücadelesi veriyor. ‘luh’ denilen panolara yazdıkları sure ve ayetleri ezberlemeye çalışıyorlar. Bu vesileyle hasretini çektikleri Kuran’ı kardeşlerimize Mushaf olarak ulaştıracağız.”

40 farklı dil ve lehçede basılmıştır

Turan, “Hediyem Kuran Olsun” projesi kapsamında başta Türkiye olmak üzere Asya, Afrika, Balkanlar ve Ortadoğu’daki 85 ülkeye 1 milyon 580 bin 139 adet Kuran-ı Kerim dağıtıldığını belirterek, Türkçe, Almanca, Bambari, Çince. Danca, Darıca, Ermenice, Fransızca, Hintçe, İngilizce, İspanyolca, Rusça, Samoaca, Tamil, Uygur ve Yoruba, devam ediyor.

Turan, “Bir Kurban Bir Kuran” kampanyası çerçevesinde Kuran-ı Kerim bağışının nasıl yapılacağına ilişkin de şu bilgileri verdi:

“Vakfımıza vekaletname vekâletini emanet eden hayırseverimiz mobil uygulamamız ve internet sitemiz üzerinden bağış yapacağı zaman bağış ödeme veya tamamlama kısmına geçmeden önce ‘Kur’an hediye etmek ister misiniz? kurbanınla birlikte bir hediye olarak mı?’ şeklinde. Bağışçı o kısmı seçerse her zamanki kurban bağış bedeline 100 lira ekleyerek Kur’an hediyesini gerçekleştirmiş oluyor.’KURAN’ yazıp 4333’e SMS gönderen hayırseverlerimiz onların bağışı.” – ANKARA

haber-yomra.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu