Ekonomi

Son Dakika: Milyonlarca memur ve emeklinin gözü burada! Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yarın saat 14.00’te yapılacak toplantıyla başlıyor.

Subay2024-2025 döneminde emekli ve memurların mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri yarın saat 14.00’te yapılacak ilk toplantıyla başlayacak.

TAKVİM AYARLANACAK

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon emekli memuru ilgilendiren sözleşme süreci Ağustos ayı boyunca devam edecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılacak ilk toplantının açılışını Bakan Vedat Işıkhan yapacak. 11 hizmet kolundaki memur konfederasyonları genel başkanları ve yetkili sendika temsilcilerinin konuşmalarıyla devam edecek toplantıda, müzakerelerde izlenecek takvim belirlenecek.

ÖNCE HİZMET DÜZENLEMELERİNİN İSTEKLERİ GÖRÜŞÜLECEK

Memur-Sen, toplantılarda memur ve emekli memurları yetkili konfederasyon olarak temsil edecek. Görüşmeler kapsamında öncelikle hizmet kollarının talepleri görüşülecek. Burada tarafların anlaşmasının ardından genel olarak memurlar ve emekli memurlara ilişkin talepler görüşülecek.

MEMUR-SEN 3 AYLIK ARTIŞ İSTEDİ

Geçtiğimiz hafta 7’nci Transfer Kamu Toplu İş Sözleşmesi taleplerini açıklayan Memur-Sen, üçer aylık transferlerin prestijiyle 2024 için ilk çeyrekte yüzde 35, ikinci çeyrekte yüzde 10, üçüncü çeyrekte yüzde 15, dördüncü çeyrekte yüzde 2025 yılı için altı aylık devir prestijiyle refah payı dahil ilk altı ayda yüzde 25, ikinci altı ayda yüzde 15 zam talep etti.

kasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu