Haber

‘Şeytan çıkarma’ seansı sonrası ölüm davasında 2 sanığa 10 yıl 5 ay hapis

ANKARA’nın Keçiören ilçesinde ‘çıkarma’ seansı sonrası hayatını kaybeden Özge Nur Tekin’in (30) davasında Tekin’in eşi, sanık Selçuk Tekin ile sanık sözde din adamı öğretmeni Erdal Kaya yargılandı. ‘ suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılırken, 4 sanık beraat etti.

Özge Işık Tekin, kurban kesme sırasında bayıldığı gerekçesiyle kaldırıldığı Yenimahalle Onkoloji Hastanesi’nde 8 Mart 2021 tarihinde vefat etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tekin’in eşi Selçuk Tekin, psikolojik sorunları nedeniyle sözde ‘cinci hoca’ Erdal başkanlığında ‘cin çıkarma seansı’ düzenlediklerini söyledi. Kaya’yı, sırtına oklava ile 100 kez vurduktan sonra yumrukladı. Tekin, kurbanlık bölümünde durumu kötüleşen eşini bir gün sonra götürdükleri hastanede kaybettiğini ifade etti. Alınan sözler doğrultusunda genç kadının eşi Selçuk Tekin, babası Cemal Efe, annesi Hatun Efe, eşinin annesi Zöhre Tekin, hacamat Sevim Özbaş ve ‘cinci hoca’ Erdal Kaya gözaltına alındı.

MAHKEME KARARI Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 6 sanığın ‘kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme’ ve ‘bu suça iştirak’ suçlarından Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada karar verildi. 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle. Önceki duruşmada mütalaasını yineleyen savcı, sanıklar Erdal Kaya ve Selçuk Tekin’e ‘kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçundan 13,5 yıl ile 22,5 yıl hapis; sanıklar Zöhre Tekin, Cemal Efe ve Hatun Efe’nin ‘suçu yetkililere bildirmemek’ hatasından 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasına; Mahkeme, hacamat ile Tekin’in ölümü arasında illiyet bağı olduğuna dair kesin delil bulunmadığı gerekçesiyle sanık Sevim Özbaş’ın beraatini istedi. 5 ay hapis cezasına çarptırılırken, sanıklar Zöhre Tekin, Hatun Efe, Cemal Efe ve Sevim Özbaş beraat etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu