Ekonomi

Sakarya mantar üssü oluyor!

SAKARYA (İGFA) –Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarımsal kalkınma çalışmalarına devam ediyor.

Tıbbi aromatik bitkiler, kenevir, domates, çikolata ve daha birçok alanda üretim tesislerine başlayan Büyükşehir, son olarak mantar üretimine de başladı. Erenler D-100 Karayolu üzerinde açılan 5 odalı Mantar Üretim Tesisi ilk çalışmalarını verdi. Tesisteki ilk hasada Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ulu da katıldı.

5 adet tam otomasyonlu üretim odasının bulunduğu Türkiye’de örnek bir sisteme sahip tesiste yetiştirilen ilk eserler göz doldurdu. Potasyum, fosfor, selenyum, magnezyum, demir ve çinko değerleri ile en zengin mineralli besinler arasında yer alan ‘istiridye mantarı’ için ilk hasat başladı. Yetkililerle görüşerek üretim aşamalarını tek tek inceleyen Önder Ekrem Büyük, “Sakarya’yı mantar üretim üssü haline getirmeyi hedefliyoruz” vurgusu yaptı.

50 TON MANTAR YILLIK HASATLI

Küçükesence’deki tesisle yılda yaklaşık 50 ton mantar hasadı yapacaklarını belirten Lider Büyük, “Türkiye’de örnek bir sisteme sahip olan mantar üretim tesisini Sakarya Parkı’nın hemen karşısına kurduk. Her biri 112 metrekarelik 5 adet tam otomatik üretim odası bulunan tesisimizde geçtiğimiz günlerde ilk hasadı gerçekleştirdik. Sıralı üretim prensibi ile yıl boyunca hasat yapabileceğiz. Tesisimize soğuk hava depoları ve paketleme ünitelerini de ekleyerek Küçükesence’deki tesisimiz ile yılda 50 ton civarında mantar üretebileceğiz. Ürettiğimiz mantarları toptan satış, esnaf ve BELPAŞ mağazaları aracılığıyla tüketiciyle buluşturacağız. Amacımız Sakarya’yı ülkenin en değerli istiridye mantarı üretim üssü haline getirmek” dedi.

Sakarya Parkı karşısında, nehir kenarında hayata geçirilen ve Türkiye’de örnek üretim modellerine sahip tesise soğuk hava deposu ve paketleme üniteleri de eklenecek. Yıl boyu hasadın yapılacağı bu tesiste Büyükşehir tarafından 12 ayda 50 ton mantar pazara sunuluyor. Halihazırda üretilen mantarlar paketleme ve hazırlama işlemlerinin ardından BELPAŞ’ın Sakarya’daki tüm satış noktalarında (Süt54, Yöresel Ürünler Satış Merkezi) en uygun fiyatla satışa sunuluyor.

sulusaray-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu