Haber

Katar Emiri Al Sani, İstanbul’daki patlamaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak taziyede bulundu

Katar Buyruğu Pir Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak İstanbul’daki patlamada hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti.

Katar Emirliğinden yapılan yazılı açıklamaya nazaran, Katar Buyruğu Al Sani, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla aradı.

Al Sani, patlamada hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Ülkesinin kardeş Türkiye ve halkının yanında olduğunu söz eden Al Sani, Türkiye’nin güvenlik ve istikrarını korumak için aldığı tüm tedbirleri desteklediklerini, şiddet ve terör eylemlerini, masum sivillerin hedef alınmasını kesin bir şekilde reddettiklerini vurguladı.

Filistin

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Taksim’deki patlamayı kınadı.

Abbas taziye bildirisinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziyelerini sundu.

Abbas, başta patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri olmak üzere Türk halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

İsrail

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da günahsız sivilleri gaye alan alçak bombalama haberiyle sarsıldım.” ifadesine yer verdi.

Herzog, İsrail halkı adına Türk dostlarına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerini ilettiğini belirterek, “Tüm dünya teröre karşı müşterek ve kararlı bir duruş sergilemelidir.” ifadesini kullandı.

Herzog, paylaşımını Türkçe olarak da yayınladı.

Eski İsrail Başbakanı Yair Lapid de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da bugün meydana gelen menfur terör saldırısıyla ilgili İsrail hükümeti adına Türkiye halkına başsağlığı dileklerini ilettiğini” kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk hükümetine dayanaklarını ileten Lapid, “Terörün başını kaldırdığı her yerde tüm gücümüzle birlikte savaşacağız.” sözünü kullandı.

Libya

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yayımladığı taziye bildirisinde, “İstanbul’daki menfur patlamadan dolayı Türk halkı ve yönetimine taziyelerini ilettiklerini belirtti.

Türkiye’de yaşayan Libyalıların durumunu da yakından takip ettiklerini aktaran Dibeybe, kardeş Türk halkının yanında olduklarını bildirdi.

Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Abdullah el-Lafi de yayımladığı mesajda, “İstiklal Caddesi’nde günahsız insanlara karşı yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.” tabirini kullandı.

Libya Devlet Yüksek Kurulu Lideri Halid el-Mişri de patlamada hayatını kaybedenler için Türkiye hükümetine ve halkına taziye dileklerini ileterek, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu