Haber

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 181 binden fazla ev hasar gördü

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 181 binden fazla ev hasar gördü.

Hükümetin Gazze medya ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail saldırıları sırasında Gazze Şeridi’nde 20 binden fazla ev tamamen yıkıldı veya yaşanmaz hale geldi.

Saldırılarda hasar gören konut sayısı 181 bini aşarken, onlarca hizmet tesisinin yanı sıra 72 kamu kurumu da hasar gördü.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği baskınlarda güvenli olduğunu iddia ettiği güney bölgelerde 1652 kişiyi öldürdü.

Yerinden edilenlerin sayısı 1 milyon 400 bine ulaştı, bu da Gazze Şeridi’nin toplam nüfusunun yüzde 70’ini oluşturuyor.

İsrail güçleri Gazze’de 597 aileden çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 3 bin 813 kişiyi öldürdü.

Saldırılar sonucu çöken binaların enkazında kalan 830’u çocuk 1500 kişi için arama kurtarma ekiplerine kayıp ihbarı yapıldı.

İsrail saldırılarında çok sayıda elektrik, su ve kanalizasyon altyapısı hasar görürken, saldırılarda hasar gören 177 okuldan 32’si hizmet dışı kaldı.

Gazze Şeridi’nde İsrail ordusunun ibadethanelere yönelik saldırılarında 32 cami yıkıldı, 3 kilise ise ağır hasar gördü.

Gazze hükümeti şu ana kadar bölgeye gelen yardımların 7 Ekim öncesindeki yardımların yüzde 10’una denk geldiğini açıkladı.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırmaya başladı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 308’i asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 2 bin 55’i çocuk, bin 119’u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin öldüğünü, 15 bin 273 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90’dan fazla Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 19’u Filistinli, 3’ü İsrailli ve 1’i Lübnanlı olmak üzere 23 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 27 Hizbullah üyesi, 6 İslami Cihad Hareketi üyesi, 3 Hamas üyesi ve Hizbullah merkezli Sünni Direniş Tugayı’ndan 2 üye hayatını kaybetti. ve biri gazeteci 4 sivil. hayatını kaybetti.

Lübnan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

haber-selcuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu