Haber

İsrail istihbaratıyla bağlantılı oldukları iddiasıyla yargılanan sanıklar için tahliye kararı

Mahkeme, haklarında Türkiye’de yaşayan Filistinliler başta olmak üzere yabancı uyruklular hakkında kendi adlarına bilgi topladıkları iddiasıyla “casusluk” suçlamasıyla dava açılan 6’sı tutuklu 16 sanık hakkında tutuklu bulunan sanıkların tahliyesine karar verdi. İsrail gizli servisinin.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 2 tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katılırken, 4 tutuklu sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla birbirine bağlandı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti.

Görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ara kararını açıkladıktan sonra sanıklar Abdulkadir Barakat, İbrahim HI Barzaq, Abdulhakim Alzaamil, Abdelrahman Abunawah, Raed AA Ashour ve Mohammed Salhab’ın yurt dışına çıkış yasağını, gözaltında geçirdikleri süre dikkate alındığında.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İsrail gizli servisinin Türkiye’de Filistin ve Suriye kökenli kişilerle temasa geçerek başta Filistinliler olmak üzere yabancılar tarafından ülkede kurulan sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini gözetlediği kaydedildi.

İddianamede, bu şahıslara casusluk faaliyetleri karşılığında maddi menfaat sağlandığı, sadakat ve sadakatlerinin yaşatıldığı belirtilirken, 2015 yılının son aylarında Türkiye’ye resmi olmayan giriş yapan sanıklardan Abdulkadir Barakat’ın başkanlığını yürüttüğü ifade edildi. Türkiye’deki casusluk şebekesinin para transferi.

İddianamede bu transferlerin havale büroları, kripto para hesapları ve benzeri yollarla tam bir gizlilik içinde yapıldığı, ödemelerin bir kısmının kurye ile yapıldığı, sanık Barakat’ın casuslukta kurye görevini üstlendiği belirtiliyor. Almanya’da yaşayan ve İsrail pasaportu taşıyan Ahmad Zaid’in talimatı doğrultusunda örgütlendi. .

İddianamede, sanıklardan Abdelrahman Abunawah’ın Türkiye’ye geldikten sonra ankesörlü telefonla irtibata geçilerek talimatlar doğrultusunda gizli bilgileri verdiği ve tebliğ ettiği, tarafından verilen pozisyon bilgilerini düzenli olarak girerek keşif işlemlerini yürüttüğü belirtildi. Zeyd. Program sayesinde wi-fi ağlarını tarayıp ilettiği söyleniyor.

Muhammed Salhab’ın Filistin kökenli kurum ve kuruluşlar ile çalışanlarına ait ev adresleri, fotoğraflar, e-posta adresleri, telefon numaraları ve diğer kişisel bilgileri de bildirdiği aktarılan iddianamede, bu sanığın verdiği bilgiler kurumlar aleyhineydi. ve Türkiye’de faaliyet gösteren kuruluşlar. Burada ikamet eden kişi ve toplumlara zarar verebilecek nitelikte olduğuna dikkat çekiliyor.

İddianamede, sanıkların tamamının “devletin gizli bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla sağlamak” suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu