Haber

İrlandalı milletvekili İsrail’e sert eleştiride bulundu

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) İrlandalı üyesi Clare Daly, İsrail’i “Batı’nın bulldog köpeğine” benzetti.
İran destekli Husilerin Yemen’de Kızıldeniz’e yönelik saldırılarına Avrupa Birliği’nin (AB) vereceği tepkiye ilişkin meclis tartışmasında konuşan Daly, AB’nin İsrail yerine Yemen konusunda karar alma girişimine “AB” sözleriyle tepki gösterdi. ahlaki otoritesi yoktur.” gösterdi.

İran destekli Husilerin Kızıldeniz’deki Yemen’e yönelik saldırılarına Avrupa Birliği’nin (AB) vereceği tepkiyi konu alan meclis tartışmasında konuşan Daly, AB’nin İsrail yerine Yemen için karar alma girişimine şu sözlerle tepki gösterdi: AB’nin ahlaki otoritesi yoktur.”

“Her gün daha fazla maske düşüyor.” ifadesini kullanan Daly, “Batı’nın buldogu İsrail, Lahey’de soykırım suçundan yargılanırken, onun işbirlikçisi AB ülkeleri ve sözde benzer fikirli ortaklarımız ABD ve İngiltere, hukuka aykırı bir suç işliyor. Yemen’e yapılan haksız ve haksız baskın, Birleşmiş Milletler anlaşmasını ihlal etmektedir.” dedi.

Milletvekili üyelerinin “uluslararası hukuku korumak” adı altında Yemen’e cevap verme yönündeki görüşlerini eleştiren Daly, “AB, bu konuda anlaşmaya vararak soykırımı kutlarken, Gazze’de enkaz altında aynı uluslararası hukukun ihlal edilmesiyle dünya dehşete düştü. İsrail’e daha fazla silah satmak için.” “dedi.

Daly, “Yemenliler kimseyi öldürmedi ama 25 bin Filistinli öldü. Ancak uluslararası sevkiyatlara hepiniz kızgınsınız. Bitti. AB’nin ahlaki otoritesi yok. Sorunu çözmek istiyorsanız soykırımı durdurun.” dedi.

Kızıldeniz’deki durum

AB, Kızıldeniz’deki ticari gemilerin seyir güvenliğini sağlamak için askeri bir misyon başlatmak istiyor. Kızıldeniz’deki AB misyonuna katkıda bulunması beklenen ülkeler arasında Fransa, Almanya, Yunanistan, Hollanda, İtalya ve Belçika yer alıyor. AB dışişleri bakanlarının Kızıldeniz misyonuna ilişkin son hazırlıkları görüşmesi bekleniyor.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana şiddetli saldırılar düzenlediği Gazze’yle dayanışma kapsamında, Yemen’deki Husiler, Kızıldeniz’de İsrail’e ait veya İsrail’in işlettiği kargo gemileri ile İsrail’e ve İsrail’den mal taşıyan gemilere saldırdı. füzeler ve insansız hava araçlarıyla. Aletleriyle nişan alıyor.

Kızıldeniz’de yaşanan olaylar uluslararası konteyner taşımacılığı fiyatlarında büyük artışa neden oldu. Kızıldeniz’deki tıkanmadan en olumsuz etkilenen ülkeler arasında AB ülkeleri yer alırken, Avrupa’da birçok otomotiv fabrikasının tedarik sıkıntısı nedeniyle üretimi durdurduğu bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu