Haber

Depremden kurtulan sporcular şampiyonluk kürsüsüne çıktı

– Depremden kurtulan sporcular şampiyonluk kürsüsüne çıktı

Şampiyonluktan dönen sporcular, milli takım formasını giymek için çalışmalara başladı.

OSMANİYE – Kahramanmaraşlı’daki depremlerden etkilenen Osmaniye’de düzenlenen Wako Kick Boks Dünya Kupası Yıldız Bayanlar ağır siklet klasmanında Fatma Çolak dünya şampiyonu olurken, İlknur Buse Alaca 3. oldu.

Deprem bölgesi Osmaniye’yi temsilen İstanbul’da düzenlenen Wako Kick Boks Dünya Kupası’nda Yıldız Bayanlar Şampiyonası’na katılan Düziçi İlçe Gençler, Spor Kulüp sporcularından Fatma Çolak Dünya Şampiyonu, İlknur Buse Alaca ise 3. oldu. Şampiyonadan dönen sporcular milli takım formasını giymek için çalışmalara başladı.

Türkiye’yi Avrupa’da ay-yıldızlı formasıyla temsil etmek istediğini belirten Fatma Çolak, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden şehrimiz de etkilendi, bu süreçte gerçekten çok zorlandık. Antrenmanlarımızı bazen bahçelerde bazen de yurtlarda yapıyoruz ama asla umudumuzu kaybetmedik, asla yılmadık ve “Dünya kupasına katıldık. Hafif Temasta birinci oldum ve Nokta Dövüşünde üçüncü oldum. Bundan sonraki hedefim Mardin birincisi olarak milli takıma girmek ve ay yıldızlı formayı giymek.”

Parmağı kırıldı, mücadeleyi bırakmadı

Turnuvada parmağının kırılmasına rağmen 3. olduğunu belirten İlknur Buse Alaca, “Osmaniye’deki depremden çok etkilendik. Spor aktivitelerimizi doğru düzgün yapamadık ama elimizdeki tüm imkanları değerlendirdik. bahçelerde parklarda buna rağmen istanbulda düzenlenen dünya kupasına katıldık orda full conta 3. oldum maç esnasında parmağımı kırdım ama 3. oldum bundan sonraki hedefim şampiyon olmak Mardin’i Avrupa Şampiyonası’nda da ülkemi temsil edeceğim” dedi.

“Eğitimlerimizi park ve bahçelerde yaptık”

Türkiye Kick Boks Federasyonu Teknik Kurulu-Milli Grup Antrenörü Hakan Kadıoğlu, deprem bölgesinde oldukları için etkilendiklerini hatırlatarak, “Çok zor bir süreçten geçtik, spor salonu kullanılamaz hale geldi. Çadırların kurulması derslerimizi engelledi. “Emek göstereceğimiz alanlarda eğitimlerimizi hiçbir zaman bırakmadık. Mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmeden ulaştığımız derecelerle başarıya ulaştık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu