Haber

Bursa Yıldırım’da 32 bin kişi istihdam edildi

BURSA (İGFA) – Yıldırım Belediyesi’nin istihdama katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği ‘Yıldırım İstihdam Merkezi’, ‘Kadın Kooperatifleri’, ‘Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezleri’, ‘Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’ projeleri iş arayanların umudu olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi, 2019 yılından bu yana 1.534’ü engelli olmak üzere 31 bin 503 kişinin Yıldırım İş Merkezi aracılığıyla yerleştirilmesine öncülük etti.

Genç istihdamını artırmak amacıyla 18-30 yaş arası gençlere yönelik ücretsiz teknik eğitim kursları düzenlediklerini belirten Önder Oktay Yılmaz, Mart 2021’den bu yana eğitimlerden 1.908 kişinin yararlandığını söyledi. Genç nüfusu istihdam etmek amacıyla istihdam açığı bulunan meslek kümelerinde gençlerimizin becerilerini geliştirmek. Bu doğrultuda başta dokuma olmak üzere otomotiv ve makine sektörlerine nitelikli orta personel yetiştirerek kalıcı istihdam sağlamak için çalışıyoruz. Tesisimizde verilen eğitimlerden yararlanan 394 kursiyerimizi işe aldık. Ayrıca eğitimlerimizden faydalanan gençlerimizin birçoğu kendi işini kurdu.”

İSTİHDAMDA ‘ENGELLER’ ARTTI

Önder Yılmaz, 2015 yılında bir yerel yönetim tarafından ilk kez uygulanan ‘Destekli İstihdam Modeli ve Engellilerin İşe Adaptasyonu ve İşyeri Hibe Programı’ kapsamında 120 kişiye işe ve işyerine uyum eğitimi verdiklerini belirtti. Türkiye, “’Destekli İstihdam Modeli’ projesi kapsamında. Eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Verdiğimiz eğitimler sonucunda engelli bireyler güçlendirilmekte ve iş hayatına hazırlanmaktadır. Süreç içerisinde özel vatandaşlarımıza 40 seans eğitim verildi ve eğitimler sonucunda farklı sektörlerde 48 özel gereksinimli birey istihdam edildi. İnşallah hep birlikte engelsiz bir Yıldırım inşa edeceğiz” dedi.

‘Güçlü kadın, güçlü toplum’ sloganıyla 2021 yılında kurdukları kadın kooperatifleriyle kadının sosyal ve ekonomik hayattaki rolünü güçlendirdiklerini kaydeden Lider Yılmaz, “Bursa’nın en fazla kadın kooperatifinin bulunduğu ilçesiyiz. Yıldırım Belediyesi olarak 12 kadın kooperatifi kurduk. Kadın girişimciliğini desteklemek, kadınları istihdam etmek ve ekonomik potansiyellerini değere dönüştürmek amacıyla kadın kooperatiflerinin kurulmasına öncülük ediyor ve destekliyoruz. Şu ana kadar 4’ü tarım, 8’i ticari olmak üzere 12 kadın kooperatifinin kurulmasına katkıda bulunduk. Hedefimiz bu sayıyı 14’e çıkarmak. Kadınlarımızı sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirmeyi misyonumuz olarak görüyoruz. Yaptıklarımızın yanında bu yolda yapacak daha çok işimiz var. İnşallah çalışmaya, üretmeye ve kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

22 NOKTADA KADIN GİRİŞİMCİLİK VE EĞİTİM MERKEZİ

Yıldırım’ın her mahallesinde açmayı hedefledikleri mesleki eğitim kurslarıyla kursiyerlerin el sanatlarını gelire dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Yılmaz, “Kadınlarımızın üretime ve ekonomiye katkıları, üretecekleri en küçük kilim, Yapacakları en küçük resim, en küçük dikiş-nakış ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu nedenle kadın eğitim ve girişimcilik merkezleriyle Yıldırımlı’da kadınların sosyal hayattaki rolünü arttırmaya çalışıyoruz. 5 bin mezun verdik. Mart 2021’den bu yana eğitim merkezlerimizde 206 kursiyer. Kurslarımızı tamamlayan kadınlarımızın bir kısmı sözleşmeli olarak konuttan yararlanıyor, 232’sine de istihdam sağladık. Ayrıca yüzlerce Yıldırımlı kadın da kendi sayfasını açıp satış yapmaya başladı. Çalışmalarını sosyal medyada yayınladılar.”

İş Merkezine başvuran adayların ön görüşmenin ardından patronların temsilcileriyle görüştüğünü belirten Lider Yılmaz, “Vatandaşlarımızın istihdamına katkı sağlayan özel sektör temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. Bu noktada İstihdam Merkezimiz her iki tarafı da iş ve işçi bulma konusunda mutlu ediyor. Yıldırım’da hiçbir vatandaşımızın işsiz kalmasına izin vermiyoruz. Hemşerilerimizin mutluluğu için ekip arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu