Haber

Yunanistan’da protestoculara polis desteği: ‘Yanınızdayız’

Komşu Yunanistan dün uzun yıllar sonra kitlesel protesto eylemlerine sahne oldu. Tempi’de 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına tepki gösteren aktivistler birçok kentte sokaklara döküldü. Başta Atina olmak üzere birçok şehirde hükümet ve özelleştirme politikaları protesto edildi.

Kitlesel katılımlı protestolar sürerken, Yunanistan’da bir polis memurundan göstericilere yönelik çarpıcı açıklama gündeme yansıdı. Eylemler sürerken bir polis, sosyal medya üzerinden protestoculara “Yanınızdayız” açıklaması yaptı. Açıklama kısa sürede sosyal medyada ‘viral’ oldu. Sosyal medya kullanıcıları dayanışma mesajı için teşekkür ederken, konuyu gündeme taşıyan medya kuruluşları polis hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını, aksine sosyal medyadaki mesajda dile getirilen görüşün polis tarafından benimsendiğini yazdı. polis camiasının büyük bir bölümü.

Newsit haber sitesinin ilgili haberine göre, Tiktok hesabından paylaşım yapan polis, kendisinin ve meslektaşlarının tren kazasını protesto edenlerle “yüzde 1000” birlikte olduğunu kaydetti. Polis memuru mesajında ​​dünkü protesto eylemlerine kitlesel katılım olduğuna dikkat çekti. Polis, “Yüzde 1000 yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz, keşke üniformalı insanlar gibi bir şey yapabilsek ama maalesef buna izin vermiyorsunuz. Bu anayasaya aykırı, buna izin verilmiyor. benzer bir şey yapmamıza izin verilmemesi size karşı olduğumuz anlamına gelmez.” .

Barışçıl protesto çağrısı yapan polis şöyle devam etti: “Benim için en iyisi sakince yürümek. Bunu yaptığınız için sizi tebrik ediyorum. Dışarı çıkıp bir şeyler yakmanın veya polis memurlarını dövmenin, kaybedilen canların acısını nasıl hafifletebileceğini anlamıyorum. Umarım her şey yolundadır.” gider.”

‘MİÇOTAKIS HÜKÜMETİ KAYBETTİ’

Yunanistan genelinde protestolar devam ederken ve grev dalgası yayılırken, hükümete yakın olan ‘Mega’ televizyonu dün akşam değerli bir bilgiyi kamuoyuyla paylaştı. Mega, dün akşam yayınlanan haber programında Tempi’de meydana gelen tren kazasının ardından yaptığı anket sonuçlarını yayınladı.

Kiriakos Miçotakis’in muhafazakar hükümetine yakın medya kuruluşuna göre, tren kazasının ardından başlayan ve sonuçları henüz açıklanmayan anketler, Yeni Demokrasi Partisi’nin iktidar iddiasını tek başına kaybettiğini gösteriyor. Mega’ya göre muhafazakar iktidar tren faciası nedeniyle kan kaybediyor ve tek başına iktidar amacından uzaklaşıyor.

‘SEÇİMLER 14 MAYIS’TA YAPILABİLİR’

Komşu ülkede yeni seçim sistemine göre mayıs veya haziranda milletvekilliği seçimlerinin yapılması gündemde. Bazı medya kuruluşlarına göre 14 Mayıs tarihi, hükümetin odaklandığı bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu