Teknoloji

Yaptığımız Bu Yatak Bir Araştırma Temasını Taşıyor: Bir Otel Macerası

 
Lowbirth Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir araştırma, gizem ve macera oyunu olan This Bed We Made, 1 Kasım’da çıkıyor.
 
İlginç yapısıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda tam anlamıyla çeşitli araştırmalar yapabiliyor, bilinmeyen bağlantıları ortaya çıkarabiliyor, çevreyi keşfedebiliyor ve üçüncü şahıs hikaye anlatımıyla buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda bir kadın karakteri kontrol ediyorsunuz ve bu kadın karakterin 1950’li yıllarda yaşadığını ve bir otelde hizmetçi olduğunu görüyoruz. Tabii biz de bu hizmetçi rolündeyken ortaya çıkan tuhaf olaylarla karşılaşıyoruz.
 
Oyunda yabancıların ölümlerine şahit olduğumuz, çeşitli sırları açığa çıkardığımız bir yapı bizlere aktarılıyor ve gerçekten ilgi çekici yapısıyla bu oyun karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Suç ve polisiye oyunlarından hoşlanıyorsunuz ve ilk etapta dikkatimizi çeken bir yapıyla karşılaşacağımıza gerçekten inanıyoruz.
 
Konu 1950’li yıllar
 
 
 
1950’li yıllarda bir otelde hizmetçi olarak çalıştığımız dönemde, tıpkı gerçek hayatta benimsenen standart yapı gibi, yabancıların odalarını dilediğimiz gibi düzenleyebiliyor ve burada çeşitli hizmetler sunabiliyoruz. Oyunda otelde kaldığımız süre boyunca çevreyi temizleyebilir, yatakları sallayabilir, odada ihtiyaç duyulan ne varsa getirebiliriz ve daha fazlasını oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Elbette konu bunlarla sınırlı değil; rutin işlerimizi yaparken tuhaf olayların yaşandığını görebilir, yabancıların odalarını ziyaret ederken, odalarını gözetlerken bize farklı durumların sunulduğunu deneyimleyebiliriz.
 
Aslına bakılırsa hikaye bazlı bir yapıyla birlikte karşımıza çıkan yapımın arka planındaki hikaye ve ilgi çekici unsurlar biz oyun severlerin ilgisini çekecek konumda olmalı. Bu tarz oyunlarda biliyorsunuz ki oyuna bağlanabilmemiz ve oyunun bize sunacağı hikayeyi merak edebilmemiz için oyundaki hikaye ve ilgi unsurlarının dikkatimizi çekecek türden olması gerekiyor. Dolayısıyla bu tür oyunlarda böyle bir yapı olunca elbette biz oyuncular olarak ilerlemek istiyoruz ve başımıza neler geleceğini çok merak ediyoruz. Durum böyle olunca oyunu bir süre daha oynamaya çalışıyoruz ve oyunu bitirene kadar duramıyoruz. Kısaca ilginç bir hikayenin bu oyun için olmazsa olmaz olduğunu söyleyebiliriz.
 
Bir otel hikayesi
 
 
 
Arka planda hikayeyi sürdürürken buradaki misafirlerin ve müşterilerin nasıl bir hayat yaşadıklarını öğrenmeye çalışıyoruz ve ardından bu odadaki olayları görme şansı buluyoruz. Oyunda seyahatlerinde yanlarında getirdikleri tuhaf aletler ve gadget’lar var ve aynı şekilde bu içerikleri istediğimiz kadar keşfedebiliyor ve burada olup bitenler hakkında fikir sahibi olabiliyoruz.
 
Oyunda garip nesneler bulabiliyor, bu nesneleri istediğimiz gibi kullanabiliyor, bu nesnelerin nerede kullanılacağına dair çeşitli fikirler üretebiliyoruz. Çünkü bazı noktalarda oyunun ulaşılması zor kısımlarını aşmak için bazı nesne ve araçlar kullanılıyor ve burada yaptığımız atılımlar oldukça değerli. 1950’li yıllarda yer aldığımız ve 1950’li yılların başında garip bir olayın yaşandığı oyunda her zamanki gibi kendi mesainizi gerçekleştiriyorsunuz ve burada işlerimizi yapmaya başlıyorsunuz. Ancak bu vardiya sırasında karşımıza garip olayların başlangıcı çıkar ve 505 numaralı odada bir olay yaşanır. Odanın kapısını açana kadar her şey normal giderken, bize doğru kırmızı bir ışık parlar ve bu ışıkla birlikte, Tabii olayların başlangıcı da bize sunuluyor.
 
Hikaye 505 numaralı odayla başlıyor
 
 
 
Hikayenin başlangıcı yukarıda bahsettiğim 505 numaralı oda ile başlıyor ve burada yaşanan her olayın yapısını öğrenmeye çalışıyoruz ve bu olaylardan sonra tuhaf olayların arka arkaya bize aktarıldığını görebiliyoruz. Oyunda dilediğimiz gibi rahatlıkla otelin diğer odalarına geçebiliyor, dilediğiniz gibi bir odayı keşfedebiliyor, çevreyi keşfedebiliyor, yatağın altına ve üstüne bakabiliyor, ayrıca bu yerlerde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz. dolaplara, çekmecelere ve diğer kısımlara bakarak çevreyi dilediğimiz gibi keşfederek araştırmacı kimliğimizi burada ortaya çıkarıyoruz. Onu kaldırmaya çalışıyoruz. Oyunun temel amacı çevreyi araştırmak ve keşfetmek, aynı zamanda arka plandaki sırları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz ve ardından bize sunulan hikaye ile ilerlemeye başlıyoruz.
 
Kadın karakterimiz ile ilerlemeye başladığınız oyunda üçüncü şahıs kamera perspektifi bulunmaktadır ve bu kamera perspektifi ile kadın karakterimizi istediğimiz gibi kontrol ediyoruz ve kadın karakterimiz ile birlikte hem hareket edebiliyor hem de ilerleyebiliyoruz. biraz daha hızlı. Bunun dışında oyunda sağı solu keşfedip otelin diğer bölümlerine ve katlarına doğru ilerlemeye başlıyoruz ve otelin 3 farklı katı olduğunu görebiliyoruz. Oyunda otelde 3 kat bulunuyor ve tabi ki bu 3 katta da farklı odalar bizi bekliyor, ayrıca içinde cinayet ve karanlık bir hikaye barındıran bir yapıyla da karşılaşabiliyoruz. Burada oldukça gizemli ve ilginç karakterler var ve onlarla birlikte aynı hikayeyi keşfedip etrafımızda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
Klasik araştırma unsurları içerir
 
 
 
Oyunda bir ekip sürekli gözlem yapıyor ve burada aslında dedektiflik becerilerimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyorsunuz bu tür oyunlarda çeşitli fikirlere sahip olmak ve burada olup bitenlerle ilgili çeşitli fikirler ortaya koymak çok önemli. Dolayısıyla bu atılımlarla burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz ve aynı zamanda vazgeçilmez bulmaca içerikleri de burada bizlere sunuluyor. Elbette bulmaca içerikleri ilk etapta bize kolaylıkla sunuluyor ancak daha sonra bu bulmaca unsurları daha ağır bir biçimde önümüze sunuluyor. Dolayısıyla oyunda bulmaca içerikleri bulunduğunu söyleyebiliriz ve farklı bulmaca detaylarıyla farklı bir deneyim sunmak istiyoruz. Kısaca bu oyunda bulmacaları çözerek ilerlemeye başlıyoruz ve hikaye konusunda da aynı şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
Araştırmacı olarak ilerlemeye başladığımız ve olayları birbirine bağlamaya çalıştığımız oyunda, yapacağımız her eylem çok önemli. Ayrıca yaptıklarımız sonrasında bazı sonuçlarla karşılaşabiliyoruz ve bazı durumlarda bu sonuçlar bize sert bir şekilde sunuluyor. Oyunda açtığımız her kapı sonuçta bize farklı durumları ortaya çıkaran bir içerikle geliyor ve aynı zamanda yaptığımız eylemler ve açtığımız kapılarla hikayenin gidişatı değişebiliyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz gelişmeler mevcut ve bu seçim mekaniği ile yaptığımız seçimlerin hikayenin gidişatını etkilediğini görebiliyoruz.
 
Seçimler olayların gidişatını etkiliyor
 
 
 
Bildiğiniz gibi bu tür oyunlar bize seçim odaklı bir yapı sunuyor ve seçim odaklı yapı içerisinde istediğimiz zaman atılımlar yapabiliyoruz ve burada her oyuncu farklı bir deneyim yaşayabiliyor. Çünkü burada her oyuncu farklı seçimlerle oyundaki yerini alabiliyor ve sonrasında farklı sonlara ulaşabiliyor.
 
Oyun sırasında aslında otel odasındaki duruma etki edebiliyoruz ve aynı zamanda orada işimizi yapmaya başlıyoruz. Oyunda otel odasını düzenlerken her düzenleme aslında bizi farklı bir yola sürüklüyor. Dolayısıyla oyunda otel çalışanları ve misafirleri bir arada ele alabiliyoruz, onlarla diyaloglar kurabiliyoruz, hatta onlarla aramızdaki bağlar bile bu oyunda farklı şekilde ele alınabiliyor.
 
Başkalarının hayatlarına dokunabiliyoruz ve kapalı olayların uydurması içinde sürekli bir şeyler araştırmak için etrafımıza bakabiliyoruz ve bu olaylardan sonra bilinmeyen gizli suç unsurlarının olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda her zaman bir miktar gözetleme yapabiliyor ve bu gözetlemelerle etrafa göz atabiliyoruz. Bu bakışlarla örtülü ilişkileri ve hata unsurlarını ortaya çıkarabiliyoruz, ayrıca buraya çeşitli baskınlar da yapabiliyoruz. Bu baskınlar ile bazı detaylar ve ipuçları elde edebiliyoruz ve bu detay ve ipuçlarını karakterimizle birlikte saklayabiliriz ve elbette bu ipuçlarını ve sırları gelecekte delil olarak kullanabiliriz.
 
Odaları istediğimiz gibi düzenleyebiliyoruz.
 
 
 
İçerideki odaları nasıl düzenlediğimiz de dahil olmak üzere yaptığımız her hareket çok değerlidir. Geliştirme ekibine göre odada yapacağımız her atılım ve düzenleme aslında hikayenin gidişatını etkileyebilir ve hikayenin boyutunu başka bir boyuta taşıyabilir. Dolayısıyla burada yapacağımız her hareketin elbette getirisi çok olabilir ve araştırdığınız bir nesneyi tekrar aynı duruma getirmek burada çok önemli. Çünkü burada yaptığımız bir değişiklik bazı misafirlerin dikkatinden kaçmıyor ve bu değişikliklerle birlikte bazı olumsuz durumlar ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla burada yapacağımız atılımlarda çok dikkatli olmamız gerektiğini söyleyebilirim.
 
Oyunun hem grafik hem de animasyon açısından gerçekten ilgi çekici ve tatlı bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Oyunda karakterimizin ve çevresinin animasyonları ve hatta ortamın çizimleri gerçekten ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve biz de bu oyunda yerimizi almaya başlıyoruz. Bu tarz oyunları seviyorsanız bu oyuna göz atabilir ve deneyebilirsiniz. Bu oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi kadın karakterimizle ilerleyebilir, çevreyi keşfedebilir, hata içeren sırları ortaya çıkarabilir, çevreyi keşfederken farklı nesnelere bakabilir, onları araştırabilir ve daha fazlasını bu oyunda yapabiliriz. Bu nedenle oyunda polisiye ve hata unsurlarını görebiliyorsanız ve bu tarz oyunları seviyorsanız gerçekten bu oyuna bir göz atmanızı tavsiye ederim.
 
Buhar sayfası
 
 
 
Oyunun Steam sayfası şu an açık olup dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir, oyun çıktığında bildirim alabilirsiniz. Ayrıca Steam sayfasında oyunun demo versiyonu da mevcut. Bu demo versiyonunu dilediğiniz gibi ücretsiz olarak indirebilir ve oyunun bir kısmını ücretsiz olarak oynayabilirsiniz. Bu nedenle oyunu istek listenize ekleyip satın almadan önce bu demo sürümünü oynamanızı tavsiye edebilirim.
 
Bu demo sürümü ile oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğu, karakter ve grafiklerin nasıl görüneceği ve bize neler sunacağı hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz. Dolayısıyla bu demo versiyonların biz oyuncular için çok değerli olduğunu söyleyebiliriz.
 
oyun fragmanı
 
 

haber-sarayduzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu