Teknoloji

Yapay Zeka Dünyasında Beklenmedik Gelişme: ChatGPT Geliştiricisi Sam Altman, OpenAI CEO’luğundan Kovuldu!

OpenAI, ünlü chatbot ChatGPT’nin geliştirilmesinde büyük rol oynayan CEO Sam Altman’ın şirketteki görevinden alındığını duyurdu.

Detaylar ?

Yapay zeka sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan OpenAI’de çok önemli bir gelişme yaşandı.

Ünlü şirket, ChatGPT başta olmak üzere birçok yapay zeka modelinin geliştirilmesinde büyük rol oynayan CEO Sam Altman’ın görevden alındığını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak şirketin yayınladığı blog yazısında Altman’ın yönetim kurulu kararıyla görevinden alındığı, ihraç nedeninin ise yönetim kuruluyla iletişimindeki samimiyetini kaybetmesi olduğu belirtildi. ve artık sorumluluklarını yerine getirmiyordu.

‘Bay Altman’ın ayrılışı, yönetim kurulu tarafından yürütülen kasıtlı bir inceleme sürecinin ardından geldi; bu süreç, onun kurulla iletişiminde sürekli olarak samimiyetsiz davrandığı ve sorumluluklarını yerine getirme yeteneğini engellediği sonucuna vardı. ‘Yönetim kurulu artık OpenAI’yi yönetmeye devam etmesi konusunda ona güvenmiyor.’

OpenAI ayrıca beklenmedik değişim sonucunda CEO pozisyonunu şirketin mevcut CTO’su Mira Murati’nin devralacağını, kalıcı CEO arayışının ise devam edeceğini belirtti.

Öte yandan konuyla ilgili ilk açıklama Sam Altman’dan Twitter’dan geldi. Popüler yönetici OpenAI’de geçirdiği zamanı çok sevdiğini belirtirken, yakın gelecekte ilerleyen süreçle ilgili açıklamalarda bulunacağını söyledi.

⬇️

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu