İş

Vakıf Katılım’dan 2023’te KOBİ’lere 100 milyar TL finansman desteği

Kaynaklarını reel sektörü büyütmek ve finansal hayatlarını kolaylaştırmak için yönlendiren Vakıf Katılım’ın KOBİ’lere sağladığı destek 2023 yılında 100 milyar TL’ye ulaştı. Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, “Güncel verilere göre KOBİ’lerin payı Katılım bankalarının sağladığı fonlarda KOBİ segmenti konvansiyonel bankacılığa göre daha yüksektir.” söz konusu.

Vakıf Katılım, katma değerli ve istikrarlı ekonomik büyümenin temelini oluşturan imalat, istihdam, ihracat ve inovasyon (4E) alanlarında itici güç olan KOBİ’lere desteğini sürdürüyor. Uygun koşullarla finansmana kolay erişim için Odalar, Borsalar, Organize Sanayi Bölgeleri idareleri ve Meslek Odaları ile iş birliği yapan Vakıf Katılım’ın KOBİ’lere verdiği destek 2023 yılında 100 milyar TL’ye ulaştı.

 

“Katılım bankalarının KOBİ segmentindeki payı konvansiyonel bankalara göre daha yüksek”

Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben “Mevcut tüm kaynaklarımızı reel şubenin gelişimine ve büyümesine yönlendirerek reel şubenin ihtiyaçlarına anında cevap vermek misyonuyla hareket ediyoruz. KOBİ kredilerinin sağladığımız krediler içindeki payı 2023 yıl sonu itibarıyla %42,7’ye yükseldi. Sunduğumuz nakdi ve gayri nakdi destekleri bir önceki yıla göre %72,1 artırarak 2023 yılında 100 milyar TL’ye ulaştık. Mevcut bilgiler ışığında, iştirak bankalarının sağladığı fonlarda KOBİ segmentinin payının konvansiyonel bankacılığa göre daha yüksek olduğunu görüyoruz.” söz konusu.

 

İşletmelerin, çiftçilerin ve esnafın yanında

2023 yılında 31 şemsiye kurum anlaşmasıyla iş birliğine imza attıklarını vurgulayan, Akben senin sözlerine; “Tarımda sanayileşmeyi ve modern tarımı teşvik etmek amacıyla geliştirdiğimiz Tarım Paketi kapsamında müşterilerimize uzun vadeli finansman imkanı sağladık. Öte yandan Vadeli İhracat Finansmanı ile ihracatçı firmalara ihracat akreditiflerinden kaynaklanan vadeli alacaklarını peşin tahsil etmelerine olanak sağlayacak bir finansman tabanı sunduk. KOBİ ve işletmelere yönelik Tedarikçi Finansman Sistemi, ithalat-ihracat finansman desteği, Yetkili Nakit POS, Sanal POS, Mobil POS, Taşınabilir GPRS POS, Sabit ADSL POS, Taksitli Sanal POS gibi POS ürünleri, VKart Business, Ferah Kart gibi kredi kartları . “Ayrıcalıkların farkındaydık” diye devam etti.

 

130 MW gücü aşan 500’den fazla projeye ücretsiz danışmanlık hizmeti

Ayrıca, “Paris İklim Değişikliği Anlaşması” kapsamında oluşturulan “Cumhurbaşkanlığı Ekonomik Reformu” ve “Yeşil Anlaşma Eylem Planı” programları doğrultusunda Yeşil Enerji Dönüşümü ve Enerji Verimliliği yatırımlarıyla ilgili projeler yürüttüklerini vurguladı. Akben “Enerji konusunda özel kurumlar ve kamu kurumlarıyla işbirlikleri yaparak, Arazi/Çatı GES, RES, Biyokütle ve Akıllı Şehirler alanlarındaki yatırımlara finansman kaynağı sağlamaya yönelik çalışmalar yürüttük. Bu kapsamda 2023 yılında gücü 130 MW’ı aşan 500’den fazla projeye ücretsiz danışmanlık hizmeti verdik ve 134 farklı proje yatırımına yaklaşık 1,8 Milyar TL destek sağlayarak dışa bağımlılığın azaltılmasında öncü rol oynadık.

2024 yılında coğrafi kapsama alanımızı artırarak hizmet ağımızı genişletmeye ve dijital dönüşüm projelerine ağırlık vermeye devam edeceğiz. Ürün ve hizmet yelpazemizi genişleterek daha fazla işletmenin kullanımına sunacağız. “İşbirliklerimizi sürdürerek KOBİ’lerin ticari hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-aybasti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu