Haber

Uzaya fırlatılması beklenen İMECE, 28 saniye kala rüzgar bariyerine takıldı.

Daha önce iki kez ertelenen İMECE’nin lansmanı bugün Türkiye saatiyle 09:48’de gerçekleştirilecekti. ABD’deki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden uzaya fırlatılması planlanan IMECE, olumsuz hava koşulları nedeniyle fırlatmaya 28 saniye kala bir kez daha ertelendi.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞ

Büyük bir heyecanın yaşandığı törene canlı olarak katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Savunma ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank büyük hayal kırıklığı yaşadı. Haberi alan Akar’ın bunalıma girdiği görüldü. Öte yandan Varank, “28 saniye kala hava şartlarından dolayı ertelenmek zorunda kalındı. İnşallah bir an önce uydumuzu yörüngesinde görmek istiyoruz. Heyecanlandık, hüzünlü bir an yaşıyoruz değil mi? Artık geç oldu ya da olmadı diyelim” dedi.

YENİ TARİH BELİRLENECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, müşteri kuruluşu Savunma Sanayii Başkanlığı olan TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanıp geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu, havanın son kullanıcısı TÜBİTAK ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından finanse edilen Kuvvet Komutanlığı. IMECE’nin uzaya fırlatılması için yeni bir tarih belirlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu