Ekonomi

Tesla Çalışanları Potansiyel İşten Çıkarmalara Hazırlanıyor, Hisseler Yükseliyor

Tesla Inc., Bloomberg News Çarşamba günü bildirdi. (TSLA), amirlere her çalışanın pozisyonunun önemini değerlendirme talimatı verdikten sonra iş gücünü olası işten çıkarmalara hazırlıyor.

TSLA hisseleri borsa açılmadan önce %3 arttı.

Bloomberg makalesinde belirtildiği gibi, Tesla’nın ABD’deki yöneticileri son zamanlarda astlarının pozisyonlarının hayati olup olmadığını değerlendiriyorlar. Bu değerlendirme süreci, şirketin iki yılda bir yapılan çalışan performans değerlendirmelerinden bazılarını askıya almasının ardından başladı.

Bu strateji, şirketin gelir artışında yavaşlama yaşanırken İcra Kurulu Başkanı Elon Musk’un maliyet düşürmeye verdiği önemle dengeleniyor.

İşletmelerindeki talepkar liderlik yaklaşımıyla tanınan Musk, daha önce 2022’nin sonlarında Twitter’da katı bir politika benimsemiş, çalışanlara ağır bir çalışma kültürüne bağlanma veya şirketten ayrılma seçeneği sunmuştu.

Tesla, çalışan sayısını 2020’den bu yana önemli ölçüde artırdı ve geçen yılı dünya çapında 140.000’den fazla çalışanla tamamladı. Bu, Model 3 sedanın piyasaya sürülmesinden kısa bir süre önce, 2016’dan bu yana sekiz kat artış anlamına geliyor.

Geçen yıl çalışan sayısında neredeyse %10’luk bir artış olmasına rağmen Tesla, mütevazı işten çıkarmalar yaptı.

Örneğin, Şubat 2023’te Tesla, Buffalo, New York’ta Otopilot özelliği için bilgi açıklamalarıyla görevlendirilen birkaç çalışanını işten çıkardı. Şirket, bu işten çıkarmaların aynı zamanda yapılan herhangi bir sendika örgütlenme açıklamasıyla ilgili olmadığını belirtti.

Bu makale yapay zeka kullanılarak üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu