Haber

Ruslar bu sefer altyapıyı hedef aldı! Füze saldırısı sonrası Avrupa’da 2 ülke karanlığa gömüldü

24 Şubat tarihinde başlayan Rusya- Ukrayna savaşı ortadan geçen 9 aya karşın devam ediyor. İki taraf ortasındaki çatışmalar cephe çizgisinde devam ederken, Ukrayna ordusu bir müddettir taarruz durumundaki ilerleyişini sürdürüyor.

ALTYAPI TESİSLERİNİ AMAÇ ALDILAR

Rus güçlerinin Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gün içerisinde bir altyapı tesisine düzenlediği taarruzda 3 kişinin hayatını kaybetti 6 kişi de yaralandı. Ukraynalı yetkililer, ülkenin birden fazla bölgesinde patlama sesleri duyulduğunu ve ülkenin tamamında hava alarmlarının devreye sokulduğunu bildirdi. Atağın akabinde Kiev Belediye Lideri Vitali Klitschko, kentte bulunan bir altyapı tesisinin vurulduğunu bildirerek, “Başkentin altyapılarından biri vuruldu. Sığınaklarda kalın. Hava alarmı devam edecek” tabirlerini kullandı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANDI

Ukrayna’nın Lviv kentinde, Rus ordusunun Ukrayna’ya düzenlediği roketli taarruzlar sonucunda elektrik kesintisi yaşandı. Kentteki birtakım iş yerleri, jeneratörler sayesinde elektrik muhtaçlığını karşıladı.

MOLDOVA DA ETKİLENDİ

Moldova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nicu Popescu, Rusya’nın Ukrayna’nın altyapısına yaptığı akınların Moldova’da geniş çaplı elektrik kesintisine yol açtığını duyurdu. Bahisle ilgili konuşan Bakan Popescu, “Rusya’nın Ukrayna’nın güç altyapısına yönelik akınları Moldova’yı tekrar karanlıkta bıraktı. Kişinev ve Moldova Dışişleri Bakanlığı binası da dahil olmak üzere ülke genelinde büyük elektrik kesintileri var. Açıklama için Rusya’nın büyükelçisinin çağrılması talimatını verdim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu