Haber

Ordu’dan deprem bölgesine giden AFAD ekibi şehre döndü

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından Adıyaman’da arama kurtarma çalışmalarına katılan Ordu AFAD ekibi görevini tamamladı.

Depremin ilk sabahı Ordu’dan yola çıkarak görevlerini tamamladıktan sonra şehre dönen AFAD’dan 15, ANDA’dan 6 kişi aileleri ve ilgililer tarafından karşılandı.

AFAD İl Müdürlüğü binası önünde yapılan karşılamanın ardından Vali Yardımcısı Bayram Gale, ekiple birlikte toplantı salonuna geldi.

Gale, Ordu’nun depremin ilk gününden bu yana bölgeye toplam 606 araç ve 2 bin 186 personel gönderdiğini söyledi.

Gale, bilgisi dahilinde 173 tır yardım yapıldığını belirterek, “Valiliğimizin yürüttüğü bir kampanya daha var. Gıda malzemelerini yine o bölgelere ulaştıracağız. Bu konuda halkın desteğini bekliyoruz.” söz konusu.

Gale, toplam 5 bin 957 depremzedenin Ordu’ya geldiğini ve Ordu’da ikamet ettiğini anlattı. Gelecekteki vatandaşlarımızı Ordu’da rahat ettireceğiz.” diye konuştu.

Adıyaman’dan gelen AFAD görevlisi Fatih Baycan, “Aç olduğumuzu düşünmedik, uykuyu düşünmedik. Bütün arkadaşlarımız özveriyle çalıştı. Hatta ‘Sabah kahvaltı yaptık mı diye birbirimize sorduk. ? Hayır’. ‘Öğle yemeğinde bir şeyler yedik mi? ifadelerini kullandı.

“Ekibimiz 29 canlı vatandaşı çıkardı”

AFAD Arama Kurtarma Teknisyeni Zeki Yıldırım da duygularının çok farklı olduğunu belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Büyük bir sevinç ve büyük bir üzüntü var. Yani ailelerin yaşadıkları anlatılmaz. Çıkardığımız insanların memnuniyeti önce bizi farklı yerlere sürüklüyor ama insanların acısı çok fazla. Biz Ordu olarak , iki takıma ayrıldık. Din görevlileri ve elçilerle çalıştım. Sağ olsunlar faydalı oldu. Ekibimiz 29 yaşayan vatandaşı çıkardı. Ölü sayısını söyleyemem, çok üzücü bir olay. Allah kimseye zarar vermesin. Grubumdaki herkese ve arkadaşlarıma onlar adına bize yardımcı oldukları için teşekkür ederiz. Çocuklarımıza kavuştuk ama Allah oradakilerin yardımcısı olsun.”

AFAD Arama Kurtarma Teknisyeni Emrah Demirbaş da Adıyaman’da 14 gün çalıştıklarını belirtti.

Orada yaşayan vatandaşları ve çocukları ortaya çıkardıklarında çok mutlu olduklarını vurgulayan Demirbaş, şöyle konuştu:

“14 gün boyunca yorgun, aç ve uykusuz olduğumuzun farkına varamadık. Aslında çok hoş bir duyguydu. Ancak çok üzücü olaylar da oldu tabi. Bizi çok etkiledi. duygular birbirine karıştı.Allah bir daha böyle şeyler yaşamasın inşallah bir daha böyle şeyler yaşamayız.Burada ne olacak?Aslında anladık ki Türk milleti birlik ve beraberlik içindedir ve bu felaket zamanında hepimizin aynı anda her şeyin üstesinden gelebileceğimizi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu