Haber

Niğde’de 2 bin 776 depremzede yurtlarda ağırlanıyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından 2 bin 776 depremzede Niğde’deki yurtlara yerleştirildi.

gençlik ve Sporİl Müdürü İlker Ötgünlü, Fadimana Halisdemir Kız Öğrenci Yurdu’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, hayatta kalanlara sabır diledi.

2 bin 776 depremzedeyi kent yurtlarında en keyifli şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirten Ötgünlü, “Sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın desteğiyle yurtlarda tuhafiyeler oluşturduk. Temel ihtiyaçları konusunda destek oluyoruz. .Yurtlarımızda çocuklarımız için oyun odası kurduk.Yurtlardaki doktorlarımız herhangi bir sağlık sorununa anında müdahale ediyor.” dedi.

Ailesiyle Hatay’dan kente gelen Zafer Kurt da kendilerine sunulan imkanlar için devlete teşekkür etti.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Matematik bölümünden mezun olduğunu anlatan Kurt, “Bizi burada bir aile gibi karşılayan personele çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Yaşadıklarımızı anlatmak çok zor. Sözler boğazımıza düğümleniyor.” söz konusu.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinden gelen Pınar Bozkurt da apartmanlarının yıkıldığını, 3 çocuğuyla birlikte enkazdan kurtulduğunu, eşinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Niğde’de bir yurtta kaldıklarını anlatan Bozkurt, “Allah bizden razı olsun, bizimle ilgilendiler. Bize sıcak bir yatak verdiler, karnımızı doyurdular. Çocuklarımla birlikte bu korkuyu yenmemize yardımcı oldular. Biz de kaldık. Enkaz altında yaklaşık 1 saat kendi çabamla dışarı çıktım 3 çocuğumun üzerindeydim onları çıkardım eşimin de üzerine duvar düştü kaldırdım kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. iç kanama.” dedi.

Hatay’dan kurtulan Kıbrıs gazisi Ömer Kurt, depremin büyük etkisine dikkat çekerek şunları söyledi:

“O kadar bomba ve savaşın içinde bulundum, böyle bir olaya veya buna benzer bir şeye rastlamadım. Allah bu felaketi hiçbir topluluğa yaşatmasın. Üç katlı binamızın birinci katında 5 yakınımız şehit oldu. Kızım hala burada rahatsız. Akrabalarımızla, komşularımızla, oğlumla 5 saat uğraştım. “Enkazdan kurtardık. Yağmur yağıyor, aynı zamanda deprem oluyor. Hepimiz bir anda sıfır olduk. Kızım bekar ve torunlarıma ben bakıyordum. Şimdi bakıma muhtaç durumdayız. Allah devletimize zarar vermesin.”

akyakaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu