Ekonomi

Kripto piyasasında volatilite artıyor

Bu hafta Ethereum, dalgalanma, kardan, Binance Coinve Solana’ya daha yakından bakıyoruz.

Ethereum (ETH)

Ethereum, bu hafta %3,5’lik bir fiyat artışı kaydederek yükselmeye devam etti. Bu süreçte ETH, şu anda takviye görevinde olan 1.800 dolarlık kilit direncini kırdı.

Bir sonraki direnç, büyük bir manevi seviyeyi temsil eden ve satıcıları ve kâr alıcıları çekmesi muhtemel olan 2.000 $ seviyesinde. İvme şu anda alıcıların lehine olmaya devam ediyor, ancak kilit direncin çok uzakta olmadığı düşünüldüğünde ihtiyatlı davranmak gerekiyor.

Ethereum rallisi devam etse bile fiyatın ilk denemede 2.000 doların üzerine çıkması şaşırtıcı olacaktır. Daha olası senaryo, bunun yerine bir geri çekilmenin takip etmesidir.

Dalgalanma (XRP)

XRP’nin rallisi, 0,53 $’daki kilit dirence dokunduktan sonra bu hafta keskin bir dönüş yaptı. Kripto para birimi o zamandan beri düştü ve son yedi günü %4,6 kayıpla kapattı. Mevcut takviye seviyesi 0,43 dolar.

Bu gerilemeye rağmen, momentum alıcıların lehine olmaya devam ediyor ve MACD göstergesi yükselişini sürdürüyor. Kilit direncin yeniden test edilmesi muhtemel görünüyor ve genel piyasada sadece değerli bir düzeltme bunun olmasını engelleyebilir.

Gelecek potansiyelini değerlendirecek olursak XRP canlılık kazanmaya başlıyor. Son ralli, birkaç gün içinde 0,43 dolar seviyesini güçlendirmeye dönüştürdüğü için sürdürülebilir ve anlamlıydı. Bu süreçte XRP de daha yüksek bir seviyeye ulaştı ve bu da genel bir yükseliş trendi sağlıyor.

Cardano (ADA)

Cardano bu hafta fayda sağlamakta zorlandı ve fiyatında %0,7’lik mütevazi bir artış gördü. Ek olarak, kripto para biriminin 0,38 dolarlık takviye seviyesini kaybetmesi, ADA fiyatının bir sonraki önemli destek seviyesi olan 0,35 dolara düşebileceğini gösteriyor.

Momentumdaki bu düşüş, MACD ve RSI göstergelerini de düşüşe geçirdi ve alıcılar yakında gelmezse MACD, günlük zaman diliminde düşüş eğilimi göstermeye başlayacak. RSI da hızla orta seviyeye yaklaşarak 50 puana düşüyor. Bu seviye kaybedilirse, ADA düşüş eğilimi gösterebilir.

İleriye bakıldığında, kripto para birimi şu anda alıcılarını kaybetmiş görünüyor, bu nedenle geri çekilme devam edebilir. Ancak 0,35 dolarlık takviye tutulursa, tam tersine dönüş için önemli bir görevi yeterli görebilir.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin, fiyat düşmeye devam ederken güçlü bir Nisan ayı geçirdi. Dolayısıyla %2,1’lik bir kayıpla kapandı ve şu anda tutunacak bir yer bulamamış görünüyor. Bunun yerine, 315 dolarlık kilit direnç seviyesi reddedildi ve fiyat düşüyor.

Mevcut takviye seviyesi hızla 300 doların altında ve fiyat hareketi değişmezse BNB bu seviyeyi yeniden test edebilir. Göstergeler rastgele bir geri dönüşe dair hiçbir ipucu vermiyor ve güç eksikliğini gösteriyor.

İleriye bakıldığında, Binance Coin Mart ayında başlayan düzeltmesine devam edecek gibi görünüyor. Bu durumda fiyatın tam tersine dönmesi için öncelikle bir takviye seviyesi bulması gerekecektir. En çok beklenen destek seviyesi 300$ seviyesi civarında olabilir.

solmak(SOL)

Solana kripto para birimi düz bir trend izliyor. Alıcılar 20 dolarlık artışı savunmak için iyi bir iş çıkardılar ve fiyat şu ana kadar sadece %0,8 düştü. SOL’un çekirdek takviyesini savunması durumunda volatilite geri döndüğünde SOL’un bir kırılma girişiminde bulunma şansı vardır.

Kilit direnç seviyesi 22 dolar ve SOL Mart ortasında bu seviyeden reddedildi. O zamandan beri fiyat sabit kaldı. Momentum göstergeleri de piyasa katılımcılarının kayıtsızlığı nedeniyle net bir önyargı göstermiyor.

İleriye bakıldığında, SOL boğaların veya ayıların ortasında belirgin bir eğilim göstermediği için SOL’un bir duraklama döneminde olduğu söylenebilir.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haberlerinde yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu