Ekonomi

Kilim mutfak ve proje işlerinde büyüyor

KAYSERİ

Dünyada 55 ülkeye ihracat yapan Kilim Mobilya, Kayseri’de 30 bin metrekarelik yeni tesis yatırımıyla ortak olduğu Çin merkezli şirketiyle mutfak ihracatını yüzde 50’nin üzerinde artırmayı hedefliyor. kapalı alan ve toplam 200 bin metrekare alan.

Kilim Mobilya Yurtdışı Satış Küme Müdürü Osman Tarsuslu, Çinli ortağıyla birlikte yıllık 115 milyar dolarlık mobilya ithalatı ile ABD pazarında faaliyet gösteren şirketin, 2019’daki büyüme planları doğrultusunda 2019 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini belirtti. Kayseri’deki yeni üretim tesislerini 2023 yılında devreye alacaklarını bildirdi.

Tarsuslu, “Kilim Mobilya, 2019 yılından itibaren Çinli bir firma ile ortaklık anlaşması yaparak ABD’ye mutfak ürün grubunu ihraç etmeye başladı. yatırımlar. Kayseri’de üreteceğiz, ABD’deki pazarlama sürecimizi Çinli ortağımız yönetecek.”

50 bin dolardan başlayan ihracat 8 milyon dolara ulaştı.

Kilim Mobilya’nın ilk ihracatını 2006 yılında ABD’ye gerçekleştirdiğini, bu dönemde 50 bin dolarlık ciro elde ettiklerini, 2012 yılından itibaren ise bu ülkenin kalite standartlarına uygun üretim anlayışını benimseyerek ilerlediğini kaydeden firma, ve tüketici talepleri. 8 milyon dolara ulaştı. Yeni mutfak üretim tesisimizin devreye girmesiyle birlikte salon mobilyalarının yanı sıra mutfakta da ABD’ye ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi. Kilim Mobilya’nın ana ihracat pazarlarının Katar, ABD, Almanya, Portekiz, Hırvatistan ve Yunanistan olduğunu, 13 ülkede 32 mağazasıyla Türk mobilyalarını sergilediğini vurgulayan Tarsuslu, Azerbaycan’da da 9 mağaza işlettiklerini bildirdi. Kilim Mobilya’nın toplam ihracatının 2021’de 32 milyon dolara ulaştığını ve 2022’nin ilk sekiz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artış gösterdiğini kaydeden Tarsuslu, normal ilişkiler sayesinde bu bölgede daha aktif olacaklarını söyledi. Orta Doğu ülkeleri ile.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu