Haber

İyi Parti’nin “Saros’taki Kirliliği Araştırın” Önerisi AKP ve MHP Milletvekilleri Tarafından Reddedildi

GÜZEL PARTİ’nin Saroz Körfezi’ndeki kirliliğin soruşturulması önergesi TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Heyeti’nde bugün UYGUN Partisi’nin Saros Körfezi’ndeki kirliliğin araştırılmasına yönelik bir önceki önergenin gündeme getirilmesi önerisi görüşüldü.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Türkiye’de birçok doğal alanın bedelsiz olarak devredildiğini belirterek, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde FSRU limanının yapılmasının deniz ekolojisine zarar verdiğini ve balık türlerinin hızla azaldığını belirtti. bırakıp kıyılara vuruyor” dedi.

HDP Muş Milletvekili Gülüştan Kılıç Koçyiğit, Türkiye’deki birçok doğal varlığın tehlikede olduğuna dikkat çekerek, “AKP’nin aklı sadece yağma ve yağmacılıktır. ‘ daki tüm korunan alanlar yağmalanmıştır” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, AKP’nin Gökçetepe sahilini TÜRGEV’e verdiğini belirterek, “Bütün bakanlarınız, milletvekilleriniz oraya geliyor. Özel yol yaptınız. Oradan insanlar yüzemez. Vakfı TÜGVA diye bir vakfa verdiniz. , yine bir taraftar derneği.Soru sorulacak soru önergemiz.Cevap verilmiyor.Danışment sahili…Gerçekten 48 dönümlük bir alanda bir daha böyle bir vakıf olmasın diye uğraşıyoruz.Bilim Sazlıdere sahiline karşı çıktı. En keyifli yerlerden biri orası. 7 kilometre ilerde fay hattı var. Halk bir araya geldi, Saros Gönüllüleri oluştu. “Halkla birlikte harekete geçtik ama dinlemediniz. 10 bin ağaç kestin, ne oldu? Katar’ın gazını satmak için orada çevre katliamı yaptınız” dedi.

İYİ Parti’nin önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu