Haber

İtalya’nın diplomatları ve şiddet eylemlerinin hedefi olan Avrupa şehirlerindeki misyonları

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Berlin Büyükelçiliği’nde görevli bir diplomatın aracının ateşe verildiğini ve Barselona Başkonsolosluğu binasının camlarının kırıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kimliği belirsiz kişilerin İspanya’nın Barselona kentinde bulunan İtalya Başkonsolosluğu’nun bulunduğu binanın camını kırarak giriş duvarına zarar verdiği belirtildi.

Açıklamada, “Her iki olayda da yaralanan olmazken yerel güvenlik güçleri gerekli inceleme ve soruşturmaları başlattı. Olaylardan hemen haberdar olan Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Berlin Büyükelçiliği ve Barselona Başkonsolosluğu ile bizzat temasa geçti. dayanışma içinde olduğunu ifade ederek, bu suç eylemlerinin arkasındaki dinamiklerin bir an önce tespit edilebileceğini belirterek açıklama istedi.” ifadeler yer aldı.

Bakan Tajani’nin diplomatik misyonlarda güvenlik önlemlerinin artırılması talimatı verdiği de bildirildi.

Başbakan Giorgia Meloni de Berlin ve Barselona’daki şiddet olaylarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Meloni, “Berlin’deki İtalya Büyükelçiliği Başkâtibi Luigi Estero’ya aracının kundaklandığı saldırı nedeniyle şahsım ve hükümetim adına dayanışma mesajı gönderdim. Buna bir de vandalizm eklendi. Barselona’daki Başkonsolosluğumuzun maruz kaldığı bu şiddet olaylarından hükümet endişe ve endişelerini dile getirdi. Diplomatik misyonlarımıza ve yetkililerimize yönelik bu şiddet olaylarını dikkatle izliyor.” sözlerini kullandı.

Öte yandan Roma Başsavcılığı’nın İtalyan diplomatlara ve yurtdışındaki misyonlara yönelik şiddet eylemlerine ilişkin soruşturma başlattığı basına yansıdı.

Adnkronos ajansının haberinde, Barselona Başkonsolosluğu’nda şiddet eylemi yaptıkları gerekçesiyle 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bu arada, geçtiğimiz günlerde Yunanistan’daki İtalyan misyonunda görev yapan bir diplomat, emsal teşkil eden bir akına maruz kalmıştı.

2 Aralık 2022’de İtalya’nın Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Susanna Schlein’ın garajına park ettiği otomobil kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. Söz konusu olayın Yunanistan’daki bazı anarşist gruplardan kaynaklanmış olabileceği yönünde haberler geldi.

pazarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu