Haber

İstanbul’da Taksi ve Minibüs Artışı Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Uyum Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşım fiyatlarına yüzde 51,52 zam yapılmasının ardından haftanın ilk iş gününde taksi ve minibüslere zamlı tarife getirildi.

İBB UKOME’nin 8 Ağustos’ta aldığı kararla toplu ulaşıma yapılan zam sonrası taksi ve minibüslerde yeni tarifeler uygulanmaya başlandı.

Söz konusu karar üzerine taksiciler taksimetrelerini güncelleyerek hizmet vermeye başlarken, minibüs şoförleri fiyatların arttığı tabelalar astı.

Beşiktaş Meydanı’nda taksi bekleyen vatandaşlardan Barış Hız, yeni tarife nedeniyle daha az taksi kullanacağını belirterek, “Taksi bekliyorum ama gelmiyor, otobüsle gideceğim. .” söz konusu.

Muhammet Koca da yapılan zamların çok kötü olduğuna değinerek, uygulamalardan aradığı için taksi bulmakta hiç zorlanmadığını söyledi.

“Taksi müşterilerinde azalma beklemiyoruz”

Taksici Burhan Çoban, mazot ve araç indirim fiyatlarına yapılan zamların normal olduğunu ve bu sabah müşteri bulmakta hiç zorluk yaşamadıklarını açıkladı.

İstanbul’da mesafelerin uzun olması nedeniyle trafik sorunu yaşandığına işaret eden Çoban, taksi bulmanın zor olduğunu söyledi.

Taksi şoförü Murat Ezgin, kentte taksi müşterilerinin azalmasını beklemediklerini belirterek, “İnişler ucuz, yani gerçek taksiciler binmiyor. Minibüslere göre daha ucuz. Gerçek taksiciler daha kaliteli, daha seçkinler.” dedi.

Taksici Raşit Sosyal de güne başlamadığına dikkat çekerek, “Saat kaç.

“Vatandaş ödeyince şaşırıyor”

Beşiktaş sınırında minibüs şoförlüğü yapan Aydın Tatlı, artımlı tarifeye geçtiklerini ancak ödemeyi yapınca vatandaşların şaşırdığını belirterek, “Yani biraz alınganlık var ama mecburuz. Dizel de pahalı. Veriyorlar. 10 lira 12 lira, bazen 2 lira alamıyoruz.” söz konusu.

Minibüsün yolcularından Ahmet İlhan Benian da günde iki kez minibüs kullanmak zorunda kaldığını belirterek, “25 yıldır bu yolda gidiyorum. Kaderimizle baş başayız.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu