Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Mehmet Karahan’ı tebrik etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığına atanan Mehmet Karahan için yayınladığı mesajda; “Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Cumhurbaşkanımıza ve ekibine güvenimiz ve desteğimiz tam. Önümüzdeki dönemde de kurumlar arası koordinasyonla ekonomik programımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve yeni başlayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan için Türkçe ve İngilizce tebrik bildirisi yayınladı. Şimşek’in bugün X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Merkez Bankası Başkanı Sayın Fatih Karahan bugün yeni görevine başladı. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Lidere ve grubuna güvenimiz ve desteğimiz tamdır. Önümüzdeki dönemde de uygulamaya devam edeceğiz. Ekonomik programımızı kurumlar arası koordinasyonla kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Güçlü ekonomik grubumuzla makro-finansal istikrarı sağlayacağız.” “Bunu güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Enflasyonla mücadele sürecini mali disiplinle desteklemeye devam ederken, uygulayacağımız yapısal reformlarla program başarılarımızı kalıcı hale getireceğiz.”

Şimşek’in tweet’inin İngilizcesi ve tercümesi şöyle:

“Bugün yeni Merkez Bankası Başkanımızın göreve başlamasının ilk günü. Kendisini bir kez daha göreve atanmasından dolayı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Yeni Başkanımız ve onun yetkin ekibiyle birlikte çalışarak projemizin hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Ekonomik program Başkan Karahan mükemmel bir seçim. Çoğu New York Merkez Bankası’nda olmak üzere geniş deneyime sahip olduğundan, bu yeni görevde başarılı olacağından hiç şüphem yok. Güçlü akademik geçmişi de Türkiye için bir değerdir. Mali disiplini yeniden tesis ederek enflasyonla mücadele sürecini desteklemeye, verimliliği artıracak ve Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak yapısal reformları hayata geçirmeye kararlıyız ve bu hedefe ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

“KARAHAN MÜKEMMEL BİR UYUM. ÇOĞUNLUĞU NEW YORK FEDERAL REZERV BANKASINDA OLMAK ÜZERE GENİŞ BİR DENEYİME SAHİP OLDUĞUNDAN, BU YENİ POZİSYONDA BAŞARILI OLACAĞINDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK.”

Bugün yeni Merkez Bankası Başkanımızın ilk günü. Göreve atanmasından dolayı kendisini bir kez daha tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Ekonomik programımızın uygulanmasında yeni vali ve onun uzman grubuyla birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Bşakan Karahan büyük bir uyum gösteriyor. New York Federal Rezerv Bankası’ndakiler de dahil olmak üzere geniş bir deneyime sahip olduğundan, bu yeni görevi başaracağından hiç şüphem yok. Güçlü akademik geçmişi aynı zamanda Türkiye için de bir değerdir. Mali disiplini yeniden tesis ederek enflasyonla mücadeleye destek vermeye, verimliliği artıracak ve Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak yapısal reformları hayata geçirmeye kararlıyız. “Oraya varmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.”

hacilarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu