Haber

F.Bahçe, RAMS Başakşehir ile 32. kez karşılaşacak

F.Bahçe, Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında deplasmanda oynayacağı RAMS Başakşehir ile ligde 32. kez karşılaşacak.

Trendyol Süper Lig’in 22. hafta maçında F.Bahçe, yarın saat 20.00’de RAMS Başakşehir deplasmanında karşılaşacak. Maç öncesinde sarı-lacivertliler, çıktığı 21 maçta 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 54 puan toplayarak, Galatasaray’ın önünde gol farkıyla liderlik koltuğuna oturuyor. Turuncu-lacivertli ekip ise 21 maçta 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 27 puanla 10. sırada yer alıyor. Ligde geçtiğimiz pazar günü Samsunspor karşısında puan kaybeden F.Bahçe, yarın akşam sahadan galibiyetle ayrılarak zirve yolunda üst üste puan kaybetmek istemiyor.

Süper Lig’de 32. randevu

F.Bahçe ile Başakşehir, Süper Lig tarihinde şu ana kadar 31 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda sarı-lacivertli takım 17 kez, turuncu-lacivertli ekip ise 11 kez galibiyet elde etti. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Müsabakada F.Bahçe rakip kaleye 46 gol atarken, Başakşehir ise 33 kez gol sevinci yaşadı. İki takım arasında ligin ilk yarısında Kadıköy’de oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 4-0 kazandı.

Sarı-lacivertli takım deplasmanda kaybetmedi

F.Bahçe bu sezon 10 deplasman maçına çıktı. Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasımpaşa, Pendikspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor ve Gaziantep FK’yı mağlup eden sarı-lacivertli ekip, Adana Demirspor ile berabere kalarak 28 puan topladı. Deplasmanda en çok puan toplayan takım olan Fenerbahçe, deplasman maçlarında ise 24 kez rakip filelere gol attı.

F.Bahçe son 10 maçta üstün

Bir diğer İstanbul temsilcisi Başakşehir ile son karşılaşmalarında galibiyet serisi yakalayan Fenerbahçe, ligin ilk yarısında oynanan maçta müsabakanın en farklı skorunu elde etti ve 4-0 sona erdi. Geçtiğimiz sezon ligde 2 galibiyet elde eden ve Türkiye Kupası finalinde rakibini mağlup eden sarı-lacivertli takım, turuncu-lacivertlilere karşı son 4 resmi maçında sahadan galibiyetle ayrıldı. İki grup arasında 8’i ligde, 2’si Türkiye Kupası’nda olmak üzere son 10 karşılaşmayı F.Bahçe 7 kez kazanırken, Başakşehir ise 3 karşılaşmadan galibiyet almayı başardı.

Ligin en golcü takımı

Süper Lig’de ilk 21 haftada 54 puan toplayan Fenerbahçe, geri kalan 21 haftanın 19’unda gol atmayı başardı. Takımın hücumdaki performansı istatistiklere de yansırken, sarı-lacivertli takım 58 golü rakip ağlara gönderdi. Edin Dzeko 16 golle takımına liderlik ederken, Süper Lig’in en golcü futbolcuları listesinin de zirvesinde yer alıyor.

Abdülkadir Bitigen düdük çalacak

Başakşehir-Fenerbahçe karşılaşmasını hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardımcılıklarını Fazilet Bayık ve Anıl Usta üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi Mert Güzenge olacak. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu