Ekonomi

Evercore 1. çeyrek gelirlerini kaçırdı, kazançlar aynı seviyede

NEW YORK – Evercore Inc. (NYSE:EVR) 31 Mart 2024’te sona eren ilk çeyreğe ilişkin mali sonuçlarını açıklayarak gelirlerinde hafif bir artış olduğunu ancak Wall Street beklentilerinin altında kaldığını ortaya koydu. Bağımsız yatırım bankacılığı danışmanlık firması, analist konsensüsüne uygun olarak 2,13 $ düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) bildirdi. Bununla birlikte, şirketin çeyrek geliri 580,8 milyon dolar olarak gerçekleşti ve 625,07 milyon dolarlık konsensüs tahminini kaçırdı.

Bir önceki yılın ilk çeyreğiyle karşılaştırıldığında, Evercore’un düzeltilmiş net gelirleri %2’lik mütevazı bir artışla 577,8 milyon dolardan 587,3 milyon dolara yükseldi. Bu artışa rağmen, firmanın danışmanlık ücretleri %7 oranında düşmüş ve bu düşüş, yüklenim ücretlerindeki %143’lük önemli artışla bir miktar dengelenmiştir. Şirketin düzeltilmiş bazda faaliyet geliri de yıldan yıla (YoY) 115,5 milyon $’dan 90,6 milyon $’a düşmüştür.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su John S. Weinberg çeyrek performansıyla ilgili olarak şunları söyledi: “2024 yılına güçlü bir şekilde başlıyoruz, yılbaşından bugüne kadar duyurulan en büyük işlemlerden bazılarına danışmanlık yaptık ve faaliyetlerimizin yıl boyunca artarak devam etmesini bekliyoruz.” Firmanın işlerinde ivme yaşadığını ve piyasa ortamı iyileştikçe müşterilere hizmet vermek için iyi bir konumda olduğunu da sözlerine ekledi.

Evercore’un sonuçları, firmanın GE Vernova’nın 37 milyar dolarlık bölünmesi ve Ansys’in Synopsys tarafından 35 milyar dolarlık satın alınmasına danışmanlık yapmak da dahil olmak üzere önemli işlemlere katılımını yansıtıyor. Şirket ayrıca, 2021’in dördüncü çeyreğinden bu yana en güçlü çeyrek dönem gelirini elde eden yüklenim işinin ivmesini de vurguladı.

Evercore’un finansal pozisyonu, 31 Mart 2024 itibarıyla toplam 569,8 milyon dolar tutarındaki nakit ve nakit benzerleri ve 865,3 milyon dolar tutarındaki yatırım menkul kıymetleri ve mevduat sertifikaları ile güçlü olmaya devam ediyor. Firmanın toplam personel sayısı geçen yılın aynı dönemindeki 2.135 kişiye kıyasla 2024’ün ilk çeyreği sonu itibariyle yaklaşık 2.225 kişi ile bir önceki yıla göre artış göstermiştir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin sermaye geri dönüş stratejisi, üç aylık temettünün %5 artırılarak hisse başına 0,80 dolara çıkarılmasını ve temettü ve hisse geri alımları yoluyla hissedarlara 308,5 milyon dolar iade edilmesini içeriyordu. Evercore Yönetim Kurulu, bir sonraki temettünün 14 Haziran 2024 tarihinde, 31 Mayıs 2024 tarihi itibariyle kayıtlarda yer alan hissedarlara ödeneceğini açıkladı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

karakoyunluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu