Haber

Erdoğan: Lütfen bize yeni fiyatlar ödetmeyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye’deki AFAD Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Son tespitlerimize göre deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini, yaralı sayısı ise 100 bini geçti.” Osmaniye’de can kaybının 1030 olduğunu belirten Erdoğan, “Şartlar ne kadar zor olursa olsun devlet ve millet olarak yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz.”

“Ana muhalefetin başındakiler ve yanındakiler ‘Devlet yok, iktidar yok’ deseler de gözleri kör, kalpleri mühürlü. Devlet ilk günden itibaren görevini almıştır. 11 ilde askeri ve jandarması ile görev yapıyor.Destek, yardım, arama kurtarmaya kadar tüm hizmetler.”270 bin memurumuzla yardıma koştuk. Elimizdeki tüm imkanları kullandık” dedi.

‘ACİL OLUN, DEĞİŞTİRİN, İSİM OLUN…’

Kızılay’ın deprem bölgesinde olmadığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, “Kaba olan kabalıktan vazgeçmez. İçlerinden biri ‘Kızılay nerede’ diyor. Bu mümkün mü?” terimleri kullandı.

‘TEK BİR TOKİ BİNASI YIKILMADI’

Erdoğan, “Alınacak dersler olduğu açık” dedi. “17 Ağustos Marmara depremi sonrası İstanbul’da attığımız adımların ne kadar isabetli olduğunu gördük. Kentsel dönüşüm denen olay olmazsa olmaz. Bunun bedelini biz ödüyoruz. Vatandaşlarımıza diyorum ki ‘lütfen bize ödetmeyin’ yeni fiyatlar’ diye konuştu.Kentsel dönüşüm projelerinin değerini bir kez daha anladık.

‘KİMSENİN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ’

Sorumluların hukuk önünde hesap vereceklerini vurgulayan Erdoğan, “Osmanlı kardeşlerime çağrım şudur: Devletle milleti birbirine düşürmeye çalışanlara lütfen prim vermeyin, kulak asmayın. Yasımıza ve acımıza saygısı olmayan fırsatçıların sizleri karamsarlığa sürüklemesine lütfen izin vermeyin.Devletimiz depremzedelerimizin yanındadır.Onları hukuk önünde hesap vermek boynumuzun borcudur, varsa da ötekine bakmayacağız. şekilde” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu