Haber

Çin’de sel ve toprak kayması: 7 ölü, 3 kayıp Guangdong’da 75 timsah sel sularına kapıldı

– Çin’de sel ve toprak kayması: 7 ölü, 3 kayıp

Guangdong’da 75 timsah sel sularına kapıldı

GUANXI – Çin’in Yulin şehrinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanlarda 7 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de kayboldu. Guangdong eyaletinde bir çiftlikte bulunan 75 timsahın sel sonrası sel sularına kapılıp sürüklendiği belirtilirken, çevredekilere de evden çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Geçtiğimiz hafta Çin’i vuran Haikui Tayfunu etkisini sürdürüyor. Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nde yer alan Yulin şehrinde son 3 gündür etkili olan şiddetli fırtına, sel ve toprak kaymalarına neden oldu. Sokak ve caddeler sular altında kalırken, 115 noktada heyelan meydana geldi. Kentte meydana gelen sel ve heyelanlarda 7 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise kayboldu. Çin Meteoroloji İdaresi, Guangxi’nin güney ve güneydoğu kesimlerinde bugün ve yarın kuvvetli yağışların etkili olacağı uyarısında bulundu.

Timsah paniği

Guangdong eyaletinin Maoming kentindeki bir çiftlikte bulunan 75 timsahın sel sularına kapıldığı belirtildi. Çiftliğin yakınında yaşayanlara dışarı çıkmamaları yönünde uyarılar yapılırken, timsahların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu