İş

Bitdeer, Ocak ayında çıkarılan Bitcoin sayısında %123 artış bildirdi

SİNGAPUR – Blockchain ve yüksek performanslı bilgi işlem konusunda uzmanlaşmış küresel bir teknoloji şirketi olan Bitdeer Technologies Group (NASDAQ: BTDR), Ocak 2024 için denetlenmemiş madencilik ve operasyon güncellemeleri yayınladı. Şirket, Bitcoin madenciliğinde toplam 330 ile önemli bir artış bildirdi. Bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %123’lük bir artışı temsil eden, çıkarılan Bitcoin sayısı. Ancak bu rakam, Butan’daki Gedu veri merkezindeki düşük işlem ücretleri ve yüksek elektrik maliyetleri nedeniyle önceki aya göre bir düşüşü temsil ediyor.

Geçici kesintilere rağmen Bitdeer, Butan veri merkezine Nisan ayından itibaren sabit fiyatlı, karbonsuz elektrik sağladı ve bunun gelecekteki kesintileri azaltması bekleniyor. Şirket ayrıca ABD’nin Ohio eyaletinde bulunan ve 2025 yılında tamamlanması planlanan 221 MW’lık yeni veri merkezinin hazırlıklarına Şubat ayında başlayarak altyapısını da genişletiyor. Ayrıca Norveç’te 175 MW’lık daldırma soğutmalı veri merkezinin inşaatı da sürüyor. ve 2025 ortalarında tamamlanması bekleniyor.

Bitdeer’in mevcut CEO’su Linghui Kong, 1 Mart 2024’te Operasyon Direktörü görevine geçecek ve şirketin kurucusu Bay Jihan Wu, CEO görevini devralacak. Şirket aynı zamanda yakın zamanda, büyümesinin ve yerel ekonomiye olan bağlılığının bir kanıtı olarak, 2024 ortalarında Singapur’un En Hızlı Büyüyen Şirketleri arasında gösterildi.

Şirket üç ana iş kolunda faaliyet gösteriyor: kendi kendine madencilik, hashrate paylaşımı ve barındırma. 31 Ocak 2024 itibarıyla yönetim altındaki toplam hash oranı 21 EH/s olup, altı veri merkezinde toplam 895 MW elektrik kapasitesine sahiptir. Elektrik kesintileri ve düşük işlem fiyatları nedeniyle Bitcoin madenciliğinde Aralık 2023’e kıyasla bir düşüş yaşansa da Bitdeer, çıkarılan kripto para birimini anında fiat para birimine dönüştürme stratejisini sürdürüyor.

Bitdeer, 7 Şubat 2024 tarihinde HC Wainwright’ın ev sahipliği yaptığı sohbet toplantısına katılacak. Şirketin devam eden girişimleri ve operasyonel güncellemelerine ilişkin basın açıklamasında, hissedarlar için sürdürülebilir değer yaratmaya ve stratejik büyüme fırsatlarını keşfetmeye odaklandığı vurgulandı.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

mustafakemalpasa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu