Haber

Bakan Özer, Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile internet üzerinden görüştü

ANKARA (İGFA) –Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, çevrimiçi görüşmede Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’nde yaşanan trajik olaydan duyduğu üzüntüyü paylaşan Bakan Özer’e teşekkür ederek, iki ülke arasındaki dostlukların her zaman devam edeceğini ve bundan emin olduğunu söyledi.

Eğitim alanında işbirliğinde büyük mesafeler kat edildiğini belirten Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, iki ülke devlet liderlerinin mutabık kaldığı Azerbaycan-Türkiye ortak üniversitesinin kurulmasının büyük değer taşıdığını söyledi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, selamlarının Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, görüşmede kendilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Aliyev’e teşekkür ederek, 27 Ocak’ta Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıyı kınadı ve saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Azerbaycan’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Özer, “Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletiyorum. Türkiye ve Azerbaycan halkları ‘tek millet’ olma özelliğini sayısız kez göstermiştir. kez en zor zamanlarda yan yana durarak tüm dünyanın hizmetine sunulmuştur.İkinci Karabağ Onun zaferi Azerbaycan’ın haklı davasında mihenk taşı olmuştur.Ülkemiz kardeş Azerbaycan’ı tüm gücüyle destekleyerek tüm dünyaya değerli bir beyan vermiştir. Takdir edersiniz ki bu zafer taçlandırılmalı ve ülkelerimiz arasındaki bağlar güçlendirilmeli, her kesimde değerli bir dayanışma gösterilmeli. Ticaretten savunmaya” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Bakan Özer, bu ilişkileri daha ileri bir noktaya taşımak için Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile bir araya geldiklerini belirterek, “Paylaşmak isterim. başta mesleki eğitim olmak üzere Türk eğitim sistemindeki tecrübemizi ve dönüşümü sizlerle birlikte çok memnunuz.İkinci Karabağ Zaferi vesilesiyle bir kez daha tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdim ettiği Türk Dünyası güzel olacak. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin kalıcı olacağı inancıyla bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu