Haber

Avukat fırlattığı bardakla bir kişiyi kör etti

KAHRAMANMARAŞ’ta bir eğlence mekanında çıkan kavga sırasında bardak fırlatarak Oktay Kurt’un (27) sol gözünün kör olmasına neden olan avukat Faruk Taş (28), 5 yıl hapis ve 2 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı. Camın silah sayıldığı durumda; Bir gözünü kaybeden Oktay Kurt’un da aralarında bulunduğu 2 sanığa hapis cezası verildi.

Olay, 3 Haziran 2022’de kentte bir alışveriş merkezinin eğlence mekanında meydana geldi. Farklı masalarda oturan iki grup arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında avukat Faruk Taş masanın üzerindeki bardağı karşı gruptaki Oktay Kurt’a fırlattı. Camın sol gözüne çarptığı ve Oktay Kurt’un kaldırıldığı hastanede görme yetisini kaybettiği belirlenirken, kavgaya karışan kişiler gözaltına alındı.

Güvenlik kameralarının kaydettiği kavga sırasında attığı camla Oktay Kurt’u kör eden avukat Faruk Taş, polisteki ifadesinde, kavganın karşı masadakilerin kendilerine küfretmesi üzerine başladığını belirterek, “Oktay Kurt yürürken küfür edince” dedi. Bize doğru, ona ‘Sakin ol’ dedim. Bu sırada diğer masadan bizim masamıza geçti: “Üstüme şişeler atılmaya başlandı. Daha sonra bir kişi elindeki şişeyle kafama vurdu. Şişe kırıldı ve ardından kaos çıktı. Görüntülerde Oktay Kurt’a bardak fırlatan kişi benim. Kavga sırasında sadece kendimi savundum. Kimseye vurmak için müdahale etmedim” dedi.

Oktay Kurt, ifadesinde, kavganın masadan kendilerine küfredildiği için başladığını iddia ederek, “Faruk Taş masadan aldığı şişeyi yüzüme fırlattı. Şişe sol gözüme çarptı. Yaranın acısıyla karşı taraf bana vurmaya başladı.” Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen avukat Faruk Taş tutuklandı.

Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca kavgaya karışan kişiler hakkında başlatılan soruşturma sonucunda Faruk Taş, 2 kişiye yönelik ‘basit yaralamaya teşebbüs’ ve ‘silahla kasten yaralama’ suçundan 6 yıl, Oktay ise 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kurt, 4 kişiye ‘hakaret, kolay yaralamaya teşebbüs ve kasten silahla yaralama’ suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu suçlardan Ertuğrul Görgü’ye 17 yıla kadar, 5 kişiye yönelik ‘silahla kasten yaralama ve kolay yaralamaya teşebbüs’ suçundan Ertuğrul Görgü’ye 15 yıla kadar, Mustafa Ağca’ya ise 15 yıla kadar hapis cezası verildi. 5 kişiye yönelik ‘basit yaralama ve kasten yaralama’ suçundan dava açıldı. Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın olaydan bir ay sonra görülen ilk duruşmasında tutuklu sanık avukatı Faruk Taş, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Davanın 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki 8’inci duruşmasına sanıklar Oktay Kurt ve Ertuğrul Görgü ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada mahkeme savcısı mütalaasında sanıklar Faruk Taş ve Mustafa Ağca’nın cezalandırılmasını talep etti.

KUPA SİLAH OLDU

Duruşma sonunda hakim, Faruk Taş’ı silah sayılan camla ‘kasten yaralama’ suçunu işlediği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırırken, Oktay Kurt da silah olarak değerlendirilen cam parçasından birini kaybetti. göz altına aldı ve Ertuğrul Görgü’yü basit yaralama suçundan 2 bin 500 lira adli para cezasına çarptırdı. Bana vurdu. Kavgada sol gözünü kaybeden Oktay Kurt, ‘hakaret’ ve ‘kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 10 ay 34 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar Ertuğrul Görgü’ye 2 yıl 22 gün, Mustafa Ağca’ya ise 1 yıl 4 ay 25 gün hapis cezası verildi. Hakim ayrıca Mustafa Ağca hakkındaki hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verirken, diğer sanıklar Oktay Kurt ve Ertuğrul Görgü hakkında ise daha önce hapis cezası verildiği için hükmün açıklanmasının ertelenmesine gerek olmadığına karar verdi. Başka bir mahkemenin verdiği ceza kararları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu