Sağlık

Artık Uykusuz Geceler Yok! Atalarımızın Kullandığı Etkili Uyku Yöntemleri

Günümüzde birçok insanın uykuya dalmakta zorluk çektiğini biliyoruz. Bu amaçla uyku hapları ya da farklı teknikler kullanılmıştır. Ancak bu sorunun uzun süredir var olduğunu düşünürsek, ekibimizin hangi formülleri kullandığını biliyor musunuz? Gelin bu ilginç yöntemlere birlikte göz atalım…

Kaynak:https://www.historyextra.com/period/m…

1. Kendinizi bir rutine sokarak ve bu rutine bağlı kalarak uyku düzeninizi koruyabilirsiniz.

Yorucu ve stresli bir günün ardından hepimiz uyumak ve dinlenmek isteriz. Ancak bazen uyuyamaz ve ertesi sabah daha da yorgun ve halsiz uyanırız. Bu sorunun önüne geçmek için atalarımızın dediği gibi düzenli bir uyku düzenine sahip olmak bedeni, zihni ve ruhu dengeli tutacaktır. Yani kendinizi bir rutine sokmanın ve ona bağlı kalmanın çok değerli bir rol oynadığını söyleyebiliriz.

2. Düzgün yemek yemek uyku programınızı dengeleyecektir.

Yıllardır kafeinin bizi uyanık tuttuğu söylenir ve ünlü Fransız eczacı Philippe Sylvestre Dufour bile yatmadan önce çay ve kahve içilmemesi gerektiğini savunur. Ancak atalarımız yatmadan önce bol bol yiyecek ve içecek tüketmenin uykumuzu getireceğine inanırdı. Bu nedenle çay ve kahve içmenin yanı sıra sıcak bir çorba veya süt ürünlerinin uyku getirdiğini düşünmüşlerdir.

3. Yatağınızla bütünleşmek ve iman duygusu uykuya dalmada değerli bir rol oynar.

Kendi yatağınızda, güvende ve her şeyden önce uyumaktan daha iyi bir duygu yoktur. Bir oburun yatağında yatmak sizi huzursuz edebilir ve uykuya dalmakta zorluk çekebilirsiniz.

4. Kedilerimiz ev yapımı ilaçlarla uyku problemlerini bir nebze de olsa giderebildiler.

Günümüzde uykumuz geldiğinde veya uyku sorunu yaşayanlar direkt olarak ilaca ve ilaca yöneliyorlar. Ancak daha önce böyle bir prosedür yoktu ve güçlerimiz kendi imkânlarıyla bu sorunlara çare bulmak zorunda kaldı. Örneğin, uyku problemlerini ortadan kaldırmak için aktarlardan veya doğal bitkilerden ev tipi uyku hapları temin edildi.

5. Odanızın sıcaklığını düşürmek uyumanıza yardımcı olacaktır.

Modern uyku uzmanları, iyi bir gece uykusu için en uygun oda sıcaklığının 18,5 derece olduğunu savunuyor. Peki kedilerimiz yatak odalarını serin tutmak için ne yapıyordu? Kapı ve pencereleri hava akışına izin vermek için açtılar ve odayı gül ve mercanköşk kokusuyla doldurdular.

6. Odanızın yeterince karanlık olduğundan emin olun.

Eskiden insanlar güneş doğunca uyanır, hava kararınca uyurlardı. Artık evin her köşesinde veya telefonumuzda saatler var ve biz uyku saatlerimizi ona göre ayarlıyoruz. Ancak bunu yapmak yerine odanızı uygun şekilde karartarak uyumayı deneyebilirsiniz. Böylece, saatin kaç olduğunu ve ne zaman uyumanız gerektiğini bilmenize gerek kalmayacak.

7. Formda kalmak ve egzersiz yapmak uyku sisteminizi geliştirecektir.

Fiziksel aktivite hem sağlığınız hem de uykunuz için olağanüstü bir formül. Gündüz antrenman yapmak hem sizi rahatlatacak hem de uykunuzu getirecektir. Ancak gün içinde çok fazla egzersiz yapmak uyumanızı engelleyebilir. Bunun nedeni kaslarınızın fazla yorulmasıdır.

osmangaziajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu