Haber

Almanya Dışişleri Bakanı’nı taşıyan uçak düştü

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’u Avustralya’ya götürmek için havalanan ancak arıza nedeniyle dün Abu Dabi’ye zorunlu iniş yapan Airbus 340-300 tipi uçağın hizmet dışı bırakılacağı bildirildi.

Alman Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, Bakan Baerbock’u taşırken biri arıza nedeniyle acil iniş yapan Airbus 340-300 tipi iki uçağın en kısa sürede emekliye ayrılacağı belirtildi.

Normal şartlarda söz konusu iki uçağın bu yılın sonbaharında veya 2024’ün başında hizmet dışı bırakılması planlanıyordu ancak yaşanan arızanın ardından uçağın birkaç yıl içinde hizmet dışı bırakılacağı belirtildi. haftalar.

Kalkıştan birkaç dakika sonra Avustralya’ya gitmekte olan Bakan Baerbock’u taşıyan uçakta arıza tespit edildi.

Benzer arızalar son yıllarda birçok Alman siyasetçiyi mağdur etti.

Bu uçak arızası, birçok Alman siyasetçinin geçmişte uçak arızaları nedeniyle yaşadığı sorunları gündeme getirdi.

Politico internet sitesinde yer alan haberde, geçtiğimiz günlerde bir uçak kazası nedeniyle seyahatleri sırasında sorun yaşayan önde gelen Alman siyasetçilere yer verildi.

Savunma Bakanlığı heyetinin Haziran ayında Nijer’e yaptığı ziyarette 17 koltuklu küçük bir hükümet uçağının camı kırılmış ve heyet ticari bir uçakla geri dönmüştür.

Eski Savunma Bakanı Heiko Maas ve 40 kişilik bir heyet 2019 yılında Mali’yi ziyaret etmiş, uçağın iniş takımlarının hidrolik arızası nedeniyle Alman Hava Kuvvetleri yeni bir uçak göndererek heyeti bir gün sonra ülkeye geri getirmişti.

Eski Kalkınma Bakanı Gerd Müller, 2019’da bir hükümet uçağının arızalanması ve başka bir ticari uçağı Zambiya’ya götürmesi sonrasında Malavi’de mahsur kalmıştı. Arızalanan uçak tamir edilip bakanı almak için Zambiya’ya gitse de iniş takımlarında başka bir arıza olduğu için Müller ve beraberindekiler ticari bir uçakla Almanya’ya döndü.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 2019 yılında bir hükümet uçağıyla Afrika gezisi için yola çıktı, ancak kalkıştan kısa bir süre önce uçak lastiğinin patlaması nedeniyle geri döndü. Lastik değişiminin ardından Steinmeier aynı uçakla Afrika’ya gitti.

Başbakan Olaf Scholz, 2018’de Maliye Bakanı iken uçağın bazı kablolarını fareler kemirince Endonezya’da mahsur kalmıştı. Uçak tamir edilene kadar Bali.

2018’de Almanya Başbakanı Angela Merkel’i Arjantin’deki G20 zirvesine götüren uçak, Hollanda hava sahası üzerindeyken arızalandı. Haberleşme sistemindeki arıza nedeniyle Almanya’ya dönen uçak Köln’e acil iniş yaptı. Merkel zirveye ticari uçakla gitmek zorunda kaldı.

macka-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu